Re: Nový mzdový výměr
Ano, může být základ + odměny. Správně by vás měl seznámit se mzdovým výměrem, který bude platný od září 2012, ale vím, že v praxi se stává, že zaměstnanci jsou seznámení se zpožděním, takže se může stát, že budete podle nového výměru placená již za srpen.
Re: Nový mzdový výměr
Takže ten základ může zůstat těch 9 tis? Když jeden měsíc bude špatný a nedostatnu žádné odměny, tak budu pod úrovní zaručené min. mzdy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
29. 8. 2012 18:48
Dnes jsem se dozvěděla, že zaměstnavatel mi upravuje mzdu - asi bude nový mzdový výměr. Snižuje mi základní mzdu a navyšuje pohyblivou složku odměn.
Podle NV č. 567/2006 Sb. jsme našla, že patřim do skupiny prací 4. Zaměstnavatel mi ale nabizi základ jen 9000 a to samé (možná i víc) formou odměn. Může to tak být nebo musí být základ podle NV? Ještě jsem to nedostala písemně. Může mi to dát zítra s tím, že se takto bude počítat už mzda za srpen?
Diky za radu