Re: Nový mzdový výměr
Ano, může být základ + odměny. Správně by vás měl seznámit se mzdovým výměrem, který bude platný od září 2012, ale vím, že v praxi se stává, že zaměstnanci jsou seznámení se zpožděním, takže se může stát, že budete podle nového výměru placená již za srpen.
Re: Nový mzdový výměr
Takže ten základ může zůstat těch 9 tis? Když jeden měsíc bude špatný a nedostatnu žádné odměny, tak budu pod úrovní zaručené min. mzdy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 8. 2012 18:48
Dnes jsem se dozvěděla, že zaměstnavatel mi upravuje mzdu - asi bude nový mzdový výměr. Snižuje mi základní mzdu a navyšuje pohyblivou složku odměn.
Podle NV č. 567/2006 Sb. jsme našla, že patřim do skupiny prací 4. Zaměstnavatel mi ale nabizi základ jen 9000 a to samé (možná i víc) formou odměn. Může to tak být nebo musí být základ podle NV? Ještě jsem to nedostala písemně. Může mi to dát zítra s tím, že se takto bude počítat už mzda za srpen?
Diky za radu