Re: Můžu pracovat při mateřské?
Podle toho čím myslíte mateřská. Pokud pobíráte PPM - peněžitou pomoc v mateřství, tak nemůžete. Resp. ne v tom stejném prac. poměru z kterého ji pobíráte. Ale pokud už pobíráte rodičovský příspěvek, výdělek není omezen, pokuid p=če o dítě je zajištěna zletilou osobou nebo za uričtých podmínek /věku dítěte/ školka
myslím mateřskou od sociálky po dobu 28 týdnů. Je to práce pro jiného zaměstnavatele než je ten u kterého jsem na mateřské.
Nechápu ty § o daních. Budu si pak muset podávat daňové přiznání?? Když je to do 15000,- podle toho jednoho paragrafu nebo nebudu muset??
I na mateřské (tj. v době 28 týdnů) si můžete vydělávat kolik chcete, klidně i u téhož zaměstnavatele, jen ne v tom pracovním vztahu, na základě kterého pobíráte mateřské dávky.
Ve Vašem případě jde ale o něco jiného. Podle toho, co píšete, Vám kamarád nabízí příjem z příležitostné činnosti podle § 10 odst. 1 písm a (předpokládám, že je to myšleno tak, že pohlídáte dítě, dostanete 10 tis. a skončíte. Prostě má se jednat o příležitostnou činnost, ne o pravidelnou. Když se podíváte do zákona o daních z příjmů § 10 odstavec 3, tak tam uvidíte, že příjmy z příležitostných činností do 20000 za rok jsou od daně osvobozené.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 8. 2012 18:49
Jsem na mateřské a oslovil mě kamarád abych spolu se svým dítětem hlídala další na smlouvu která zní takto:
Potvrzení o výplatě příjmu podle §10, odst.1,písm a) zákona č 586/1992 Sb. ve znění pozdějších předpisů.
dále je zde napsáno:
příjemce bere na vědomí, že vyplácený příjem nebyl jeho plátcem zdaněn. V důsledku toho je povinen postupovat podle ustanovení §40 odst.1, zák. 337/1992 Sb....a dále podle ustanovení §38g,odst.1 zák. 586/1992.Sb. ..
částka je 10000,- na 14 dnů v jednom měsíci
Můžu takto si přividělat? A jsem povinna příští rok podat daňové přiznání za rok 2012??