Re: Lístky na peníze
Lístek na peníze si založíte, máte ho pro vaší kontrolu, že nemoc nebyla ukončena a můžete s náhradou mzdy počítat při výplatě až do konce měsíce. Stačí 1 lístek od lékaře. Když je někdo v nemocnici, tak nemocnice automaticky lístek na paníze vystavuje (alespoň u nás to tak funguje) a nezávisle na nemocnici jej vystaví i ošetřující lékař.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
30. 8. 2012 9:10
Dobrý den,
zaměstnanec je od 23.8.12 v pracovní neschopnosti. Tento zaměstnanec měl pracovní úraz, který se mu stal 26.1.12 a neschopnost ukončil dne 17.6.12. Pak pracoval a od 23.8.12 je opět v neschopnosti, která navazuje na pracovní úraz, se kterým už v neschopnosti byl. Včera mi donesl lístek na peníze jak z nemocnice, tak od svého obvodního lékaře a já nevím,proč mu to dali. Prvních 21 dní platí zaměstnavatel a pak až OSSZ, tak by lístky na peníze měli být vystaveny až pak pro OSSZ,ne? Nebo je to v tomto případě jinak?Mám tyto lístky na peníze poslat na OSSZ?