Re: dotaz k platbě provedené omylem
A KZ banky vám souhlasí ? Protože, tak jak to popisujete, to vypadá, že byste v KZ banky měla mít o tu vrácenou platbu od firmy vyšší zůstatek. Což asi tak nebude a v tom případě, o tom vrácení už nemůžete účtovat (udělejte si tam pozn.).
Re: dotaz k platbě provedené omylem
Tak tuto položku zaúčtujte např. přes pomocný účet 395/395.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
30. 8. 2012 10:13
Dobrý den,
nedávno jsem prosila o radu ohledně platby zaplacené omylem. Faktura byla na dobírku, tedy zaplacená z pokladny. Nevšimla jsem si a zaplatila ji podruhé z bankovního účtu. Do deseti minut mi platbu stornovali v bance. Jenže na výpise vidím pořád jenom vrácenou platbu na náš účet nikoliv odchozí, abych mohla zaúčtovat přes vnitřní zúčtování 395 a vynulovalo se mi to. Poradili jste mi, že musím věc vyřešit v bance. V bance mi řekli, že mám zavolat dané firmě. Firma mi řekla, že má vše v pořádku, protože hned jak viděla špatnou příchozí platbu, vrátila ji zpět na náš účet, takže u sebe má vynulováno. Šla jsem opět do banky, ale tam mi řekli, že s tím nemohou nic udělat, že vrátit storno již nelze. V podstatě banka stornovala a firma vrátila, takže stornem se mi ta platba vyrušila, ale tím že firma vrátila, tak ji tam pořád vidím. Je jiná možnost než to zaúčtovat do výnosů a zdanit?