Re: Dodatek k pracovní smlouvě
Opravuji se - nemusí být uzavřena nová smlouva, ale stačí prodloužení. Takže je to tak, že prodloužit může 2x (ne pouze jednou!!!). Maximálně 2x3roky. Kopíruji text ze školení: "K prodloužení pracovního poměru na dobu určitou ještě v roce 2011 (t. za účinnosti stávající právní úpravy) s přesahem jeho trvání do roku 2012, se tedy přihlíží v tom smyslu, že se sníží možnost počtu provedených právních úkonů o jeden (to platí i pro přesah doby trvání již uzavřeného pracovního poměru na dobu určitou do roku 2012)," vysvětlil Petr Sulek.
Posílám odkaz:
http://www.podnikatel.cz/clanky/zaludnosti-doby-urcite-na-prelomu-roku-2011-2012/
Taky bych si to ráda vyjasnila, ale před 2 dny jsem ten dotaz tady psala a paní mi to také takto odpověděla, takže tady je znovu odkaz:
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=977515
>>>>>>>>>Dobrý den, chápu dobře když PP byl uzavřen 18.10.2011
>>>>>>>>>na dobu určitou do 30.4.2012 pak byl dodatkem
>>>>>>>>>prodloužen do 31.8.2012. Tak teď můžu ještě 2
>>>>>>>>>dodatkem
>>>>>>>>>prodloužit třeba do 31.12.2012 a pak už jen na dobu
>>>>>>>>>neurčitou?
>>>>>>>>
>>>>>>>>Můžete prodloužit ještě jednou a to až na 3 roky.
>>>>>>>
>>>>>>>Takže teď jednou a nebo ještě potom jednou po
>>>>>>>31.12.2012?
>>>>>>>Děkuji mo za odpověď. Pavla
>>>>>>
>>>>>>Teď již můžete prodloužit jenom jednou.
>>>>>Děkuji moc za odpověď. Pěkný víkend Pavla
>>>>
>>>>Nejsem tak dobrá na rady jako paní Jasná, ale teď
>>>>momentálně jsem tento případ podobný řešila: pokud
>>>>ale
>>>>1.9.2012 uzavřete novou smlouvu na dobu určitou (max.
>>>>3
>>>>roky), tak pak můžete prodloužit ještě jednou. Takže
>>>>celkem na 6 let, ne více...
>>>
>>>Opravuji se - nemusí být uzavřena nová smlouva, ale
>>>stačí prodloužení. Takže je to tak, že prodloužit
>>>může
>>>dobu určitou do roku 2012)," vysvětlil Petr Sulek.
>
>http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=977515
Paní Janko, cituji z odkazu, který jste uvedla.
„K prodloužení pracovního poměru na dobu určitou ještě v roce 2011 (tj. za účinnosti stávající právní úpravy) s přesahem jeho trvání do roku 2012, se tedy přihlíží v tom smyslu, že se sníží možnost počtu provedených právních úkonů o jeden (to platí i pro přesah doby trvání již uzavřeného pracovního poměru na dobu určitou do roku 2012),“ vysvětlil Petr Sulek.
Z toho mi vyplývá, že jednou už letos prodloužili, takže teď prodlouží naposled na max. 3 roky.
A tady je to naprosto jasné, stejný případ jako má naše tazatelka.
Příklad:
Pracovní poměr na dobu určitou uzavřený od 1.5. 2010 do 30.9.2010, prodloužený od 1.10.2011 do 30.4.2012 (dle dosavadní právní úpravy na maximálně dva roky). Kdy a na jak dlouho je možné uzavřít nový pracovní poměr?
Pracovní poměr přechází do roku 2012, jedná se o první ze tří možných pracovních úkonů. Nový pracovní poměr je možné uzavřít již 1.5. 2012 na maximální možnou dobu 3 let. Dále je možné tento pracovní poměr prodloužit nebo uzavřít pracovní poměr nový, opět v tříleté maximální délce. Další pracovní poměr je možné uzavřít po tříleté přestávce.
Jasná odpověděla správně. Prodloužení už může být jen 1x.
Poměr byl uzavřený v roce 2011 na dobu určitou do 30.4.2012. Nové pravidlo (3x maximálně 3 roky) začalo platit od 1.1.2012. Takže ta první část byla vyčerpána do 30.4.2012. Následuje druhá část (tj. prodloužení do 31.8.2012). No a teď může následovat už jen třetí část, tj. prodloužit od 1.9. maximálně o 3 roky. Když prodloužíte jen do 31.12.2012, bude tím vyčerpaná třetí část. A pak už buď skončí a musí být přetržka 3 roky, aby bylo možné dát znovu dobu určitou, nebo přejde pracovní poměr na neurčito.
Moc se omlouvám, máte pravdu - já jsem to špatně četla - oni letos už jednou prodlužovali (opravdu jsem to špatně přečetla - omlouvám se!!!). Takže teď prodlouží naposledy max. na 3 roky. Četla jsem, že prodlužovali pouze v roce 2011 a rok 2012 řeší až teď!!! Omlouvám se, že jsem Vás příliš zdržela!!!
>>>>>>>>>>>na dobu určitou do 30.4.2012 pak byl dodatkem
>>>>>>>>>>>prodloužen do 31.8.2012. Tak teď můžu ještě 2
>>>>>>>>>>>dodatkem
>>>>>>>>>>>prodloužit třeba do 31.12.2012 a pak už jen na dobu
>>>>>>>>>>>neurčitou?
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>Můžete prodloužit ještě jednou a to až na 3 roky.
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>Takže teď jednou a nebo ještě potom jednou po
>>>>>>>>>31.12.2012?
>>>>>>>>>Děkuji mo za odpověď. Pavla
>>>>>>>>
>>trvání již uzavřeného pracovního poměru na dobu
>>určitou do
>>roku 2012),“ vysvětlil Petr Sulek.
>>Z toho mi vyplývá, že jednou už letos prodloužili,
>>takže teď prodlouží naposled na max. 3 roky.
>
>Moc se omlouvám, máte pravdu - já jsem to špatně četla
>- oni letos už jednou prodlužovali (opravdu jsem to
>špatně přečetla - omlouvám se!!!). Takže teď prodlouží
>naposledy max. na 3 roky. Četla jsem, že prodlužovali
>pouze v roce 2011 a rok 2012 řeší až teď!!! Omlouvám
>se, že jsem Vás příliš zdržela!!!
Nic se neděje, alespoň jsem si tuto problematiku zase osvěžila.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
31. 8. 2012 9:51
Dobrý den, chápu dobře když PP byl uzavřen 18.10.2011 na dobu určitou do 30.4.2012 pak byl dodatkem prodloužen do 31.8.2012. Tak teď můžu ještě 2 dodatkem prodloužit třeba do 31.12.2012 a pak už jen na dobu neurčitou?