OT:Zkoušky do Komory daňových poradců ČR

• (neregistrovaný)

31. 8. 2012 14:08

Nemáte někdo zkušenosti se zkouškami do Komory daňových poradců? Ideálně že se na ně připravujete nebo jste je nedávno udělali?

Potřebovala bych poradit nějaký "seznam" předpisů, které by bylo záhodno si přečíst - s ohledem na čas, který do zkoušky mám (asi půl roku). Samozřejmě mimo různých daňových zákonů a podobně. Například v oblasti mezd nemám docela jasno, jak hluboce mám studovat.

Ideálně kdyby tu byla nějaká ochotná obětavá duše, co by mi poradila (nejlépe z oblasti Hradce Králové), třeba za tu mou chabou protislužbu občasného dodatečného odborného názoru na cokoli - dle hesla, že víc hlav víc ví :)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 9. 2012 0:18

alen1 (neregistrovaný)

Re: OT:Zkoušky do Komory daňových poradc
      Podívejte se na:
      http://www.kdpcr.cz/default.asp?nDepartmentID=7&nLanguageID=1

• 1. 9. 2012 9:12

Trpasličí (neregistrovaný)

Tam jsem samozřejmě koukala - dokonce jsem absolvovala školení na přípravu do komory :-). Samozřejmě tuším, jaké oblasti se zkouší - spíše jde o to, že si uvedomuji i nutnost jistého obecného přehledu v problematice, která není výslovně zkoušena. A samozřejmě, nemám dalších x let na to, abych četla všechny knihy, které kdy komora vydala - a patrně by to nebylo ani účelné :-)

• 1. 9. 2012 11:19

alen1 (neregistrovaný)

Hm.. Samozřejmě nejlepší zkušenost je praxe. Tu se z knih těžko naučíte.
      Jinak doporučuji znalost např. problematiky s.r.o., obchodní zákoník a komentované znění Daňového řádu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).