Re: Končící podpora v nezaměstnanosti
Mám tu samou starost. Našla jsem, že:
Uchazeč, kterému v rozhodném období uplynula celá podpůrčí doba, má nárok na podporu v nezaměstnanosti pokud po uplynutí této podpůrčí doby získal zaměstnání nebo jinou vžděl.,činností dobu důchodového pojištění v délce alespoň 6 měsíců - tato doba se nevyžaduje, pokud ke skončení zam. došlo ze zdrav. důvodů nebo z organizač. dův. (to je můj případ) nebo pro porušení povinností ze strany zamě-le. No a já nevím, jestli rozumím tomuhle dobře, když mám ukonč. PP z org. důvodů, jestli tedy po skončení podpůrčí doby bude tato pokračovat dál, nebo jaký je postup.
Ví o tom někdo něco a poradí člověku, kterému klepe důchod na dveře?
Re: opravdu nikdo nenahlídne?
>>>Dobrý den,
>>>prosím, chtěla bych se zeptat co následuje po
>>>skončení
>>>5 měsíců podpůrčí doby v nezaměstanosti, když se mi
>>>nepodaří najít si práci. Budu dostávat částku
>>>životního
>>>minima automaticky nebo musíme splnit nějaké podmínky
>>>ohledně příjmů rodiny atd.
>>>Děkuji mnohokrát za odpověď.
>>
>>Automaticky nebudete dostávat nic, musíte si požádat
>>a
>>zkoumá se kdeco. Projděte si např. stránky min. práce
>>a soc. věcí, je tam spousta odkazů.
>Mám tu samou starost. Našla jsem, že:
>Uchazeč, kterému v rozhodném období uplynula celá
>podpůrčí doba, má nárok na podporu v nezaměstnanosti pokud
>po uplynutí této podpůrčí doby získal zaměstnání nebo
>jinou vžděl.,činností dobu důchodového pojištění v
>délce alespoň 6 měsíců - tato doba se nevyžaduje, pokud
>ke skončení zam. došlo ze zdrav. důvodů nebo z
>organizač. dův. (to je můj případ) nebo pro porušení
>povinností ze strany zamě-le. No a já nevím, jestli rozumím
>tomuhle dobře, když mám ukonč. PP z org. důvodů, jestli
>tedy po skončení podpůrčí doby bude tato pokračovat
>dál, nebo jaký je postup.
>Ví o tom někdo něco a poradí člověku, kterému klepe
>důchod na dveře?
To je snad v případě, že neskončila pod. doba a nastoupila jsem do zam. a např. ve zk. době skončila, tak potom se vraícím na podporu a dočerpávám nedočerpanou podpůrčí dobu ovšem s podporou vypočítanou ze zam. ve kterém jsem skončilal např. po měsíci. A tak ten případ, že vyčerpám pod. dobu - a moje zaměstnání skončilo z org. důvodů - a já si to vysvětluji tak, že doba 6 měsíců se ode mě nevyžaduje a podpora pokračuje dál.
Tak takhle to není: Potřebuji asi vysvětlení polopatě.
Děkuji
nejlepší informace byste měl/a dostat přímo na ÚP, příp. na kontaktním místě, kde se vyplácí různé sociální dávky
pokud žijete ve spol. dom. s manželem a ostatními členy rodiny, pak se do příjmů počítají i tyto jejich příjmy
nějak nechápu Vaší poznámce, že Vám klepe důchod na dveře a přitom pobíráte podporu v nezam. jen 5 měsíců, to by znamenalo, že ještě do důchodu (starobního) musíte mít hóóódně daleko
Přidávám se k dotazu, jak je to s podporou. Podporu jsem brala 8 měsíců a podpůrčí dobu jsem vyčerpala. Nyní nastupuji na dotované místo, které je ale pouze na 6 měsíců. Jak to bude s podporou po uplynutí 6 měsíců, budu mít nárok pobírat opět podporu pokud mě zaměstnavatel neprodlouží smlouvu? zaměstnávat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 9. 2012 11:36
Dobrý den,
prosím, chtěla bych se zeptat co následuje po skončení 5 měsíců podpůrčí doby v nezaměstanosti, když se mi nepodaří najít si práci. Budu dostávat částku životního minima automaticky nebo musíme splnit nějaké podmínky ohledně příjmů rodiny atd.
Děkuji mnohokrát za odpověď.