Re: Sleva za dřívější platbu
>Dobrý den,
>
>se zahraničním odběratelem máme domluveno, že v
>případě platby do 10 dnů od vystavení dokladu, má slevu 1%.
>Dělala jsem to tak, že jsem mu vyždy vystavila Credit
>note a ten jsem chtěla potvrdit.
>
>Strašně ho to obtěžuje a šéf to taky tak nechce.
>
>Stačí když uvedu na fakturu, že v případě platby do 10
>dnů má slevu 1%. Na základě toho bych pak vystavovala
>jen interní doklady, které by vstupovaly do DPH a
>souhrnného hlášení?
>
>Nebo vystavovat credit noty, ale nebyly by potvrzené?
>
>Prosím o pomoc, jak to děláte vy?
Pokud jde o zahraničního odběratele, pak vy nesnižujete svou daňovou povinnost na výstupu a tedy nemusíte mít potvrzeno převzetí opravného DD. Uvedete do DaP k DPH ke dni, kdy dojde ke snížení základu daně.
>
Vystavíte opravný DD včetně uvedení v DaP k DPH a v případě EU i do SH. Opravný DD odešlete odběrateli, ale nemusíte mít potvrzeno převzetí.
Problém je, že on ty opravné DD nechce. Má ještě jiného dodavatele z ČR a ten mu ty ODD neposílá, tak prý proč já. Když jsem řekla, že dle zákona musím, tak mu to nestačilo. Proč já musím, když druhá firma ne. A samozřejmě šéf se přiklání na stranu odběratele. Zákazník náš pán.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 9. 2012 6:20
Dobrý den,
se zahraničním odběratelem máme domluveno, že v případě platby do 10 dnů od vystavení dokladu, má slevu 1%.
Dělala jsem to tak, že jsem mu vyždy vystavila Credit note a ten jsem chtěla potvrdit.
Strašně ho to obtěžuje a šéf to taky tak nechce.
Stačí když uvedu na fakturu, že v případě platby do 10 dnů má slevu 1%. Na základě toho bych pak vystavovala jen interní doklady, které by vstupovaly do DPH a souhrnného hlášení?
Nebo vystavovat credit noty, ale nebyly by potvrzené?
Prosím o pomoc, jak to děláte vy?