Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
3. 9. 2012 15:08
Dobrý den,
prosím Vás o radu, od roku 2009 jsem na MD, předtím jsem byla OSVČ, řádně si platila nemocenské pojištění, měla jsem nárok na výplatu mateřské a nárok na výběr 2 nebo 3 leté varianty čerpání rodičovského příspěvku, vybrala jsem si 3letou variantu, každý měsíc dostávám 7.600,- Kč. V říjnu tohoto roku čekám druhé miminko, teď od 9. září nastupuji na mateřskou dovolenou. Dnes mi na OSSZ sdělili, že na čerpání mateřské nemám nárok a na ÚP mi sdělili, že bych měla spadnou do 4leté varianty čerpání rodičovkého příspěvku.
Byla jsem přesvědčená, že pokud plynule přejdu z rodičovské dovolené na mateřskou mám stejné podmínky na čerpání mateřské i rodičovského příspěvku jako s prvním dítětem.....
Můžete mi prosím poradit nebo se podělit o vaše zkušenosti? Nerozumím tomu, před nástupem na mateřskou s první dcerou jsem si pozastavila živnost, co jsem tedy měla udělat, abych měla stejné podmínky jako u první dcery, když jsem byla po celou dobu ( 3 roky ) na mateřské dovolené bez jakéhokoli dalšího příjmu????
Předem moc děkuji za vaše reakce.