Kauce - úroky

• (neregistrovaný)

3. 9. 2012 15:30

Prosím co je myšleno úroky z kauce. Kauce by měla být uložena na zvláštním účtě u banky, z částky této kauce by měly být měsíčně připsány nějaké úroky. Úroky z kauce jsou tedy ty úroky od banky nebo nějaké smluvené úroky, který by měl pronajímatel platit nájemci za tuto složenou kauci. Nějak se v tom nevyznám.děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 9. 2012 18:03

DM (neregistrovaný)

Re: Kauce - úroky
      Požádejte o smlouvu, jedině tam se to dovíte. Pravděpodobně půjde o úroky z banky, já tyto úroky ročně převádím firmám, kterých daná kauce je. Ale domluva může být i jiná. Např. že úrok se bude kumulovat ke kauci.... v tom případě, by ale firma měla účtovat o výnosech.

• 3. 9. 2012 19:16

jejda (neregistrovaný)

a takhle jsem to myslela, že úrok bude kumulován a vyplacen až bude vyplacena kauce po ukončení nájemní smlouvy. Tak v tomto případě by pak byla kauce výnos? nebo jen ty úroky z kauce. Promiňte že mi to tak nepálí :-)

• 4. 9. 2012 9:55

DM (neregistrovaný)

No úroky z kauce by byl výnos pro tu firmu, co jí patří ta kauce a měla by o tom přírůstku ročně účtovat. Pro vás je topořád jen 325

• 4. 9. 2012 10:30

jejda (neregistrovaný)

Aha, děkuji, takže pro nás jako pronajímatele je to tak: od nájemce máme peníze stále na 325, pro nás to NENÍ výnos, objeví se pak jen v rozvaze, ale nepatří do výsledovky. Úroky z této kauce bychom nejspíš každým rokem převáděli na účet nájemce a on by měl účtovat o výnosech? Je to tak?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).