Re: Na který účet účtovat
Ve Stereu si můžete účty libovolně dosazovat, jak potřebujete. Jen si dejte pozor na zařazení účtů do rozvahy a výsledovky. A účet 020 se snad už ani nepoužívá. 021-jsou stavby, 022-Ostatní movité věci. Já bych to přechodem na nový software dala na účet 022, následně i oprávky na 082.
No já se toho právě dost děsím si tam sama něco přidávat, proto to radějii přeúčtuju. A myslíte, že to mám změnit hned v počátečních stavech, nebo to k 1.1. nechat jak to bylo - PS postaru a pak třeba znovu k 1.1. to přeúčtovat interním dokladem na nové účty? Co je lepší varianta?
Zavedete na příslušné účty v PS.
Uděláte si převodový můstek, kde uvedete:
převod z účtu 020 na účet 022 xxxx Kč
-"- 080 -"- 082 xxxx Kč
Převodový můstek založíte k PS.
Ne, zaúčtujete na příslušné účty = 022 (původně 020) a na účet 082 (původně 080).
Pouze pro doložení, proč je v PS účtováno na jiné účty (022 a 082), než byl předchozí konečný stav (020 a 080) uděláte mimo účetnictví převodový můstek (na list papíru), kde uvedete, z kterého účtu KS je převedeno v PS.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
4. 9. 2012 8:39
Dobrý den, dřív jsme účtovali o nákupu strojů (hodnota cca 100 000 Kč) na účet 020+analytika jako o dlouhodobém majetku odpisovaném. Přešli jsme ale na nový software (Stereo), který účet 020 v rozvaze neobsahuje, takže teď mám dvě možnosti: buď si ho do rozvahy přidat a nechat účtováno, tak jak máme nebo to přeúčtovat na účet 042+analytika a bude to jako samostatná movitá věc. Poradí někdo, co je správné? Taktéž oprávky mám účtovány na účtu 080 a ne na 082.
Budu moc vděčná za vaše rady.