Re: NV souběžně s DPP
pokud máte sjednanou DPP u stejného zam-tele, tak to musí být na jinou funkci než máte sjednanou v PS
dítěti je kolik let? Pobíráte RP?
Z DPP v částce 9000Kč se nesráží SP, ZP, jen se daní. Pokud máte u zam-tele na PP podepsané daň. prohl., tak se to vztahuje i na DPP, takže sleva na popl. Vám pokryje záloh. daň
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 9. 2012 9:13
Dobrý den, pokládá se příjem z Dohody o provedení práce za příjem ze zaměstnání? Jde mi o to, že mám od zaměstnavatele neplacené volno kvůli péči o dítě, ale u téhož zaměstnavatele budu pracovat na DPP na pár hodin týdně za částku 9.000 měsíčně. A nyní jsem se dočetla, že pokud žádám o neplacené volno z hlediska péče o dítě, stát za mě bude platit pojistné pouze, pokud nemám žádné příjmy ze zaměstnání. Mohu mít tedy uzavřenou tuto smlouvu a zároveň stát za mě bude platit zdr. poj. nebo si ho musím platit sama? A ještě by mě zajímalo, jestli můžu podepsat prohlášení k dani, abych odváděla z této mzdy zálohovou daň a mohla si odečíst slevu na poplatníka. Nebo to prohlášení musím mít podepsané na HPP, kde jsem nyní na neplaceném volnu. Děkuji