Re: úřad práce a výdělek
pokud jste vedený na ÚP, tak můžete mít výdělek max. 4000Kč/hrubého/měs. (řeší se DPP, protože se nesráží SP, ZP a pokud podepíšete daň. prohl., tak sleva na popl. umožní, že neplatíte ani žádnou zálohu na daň)
tuto dohodu musíte nejdéle v den zahájení práce předat na ÚP a pak pravidelně nosit potvrzení o výdělku
pokud si vyděláte více (tedy 4001 a více Kč/měs.), tak Vás z ÚP vyřadí a už nebudete pro ZP státním pojištěncem
ve Vašem věku bych spíše uvažovala o dodělání školy (věřte, že v budoucnu budete mít bez vzdělání velmi malou šanci na trhu práce) a pak se poohlédla po stálém zaměstnání (ale to Vám jistě říkají i rodiče)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 9. 2012 9:17
Dobrý den, prosím o vysvětlení, je mi 18 let, jsem vedený na úřadu práce, ale neberu podporu, nechal jsem střední školy. Nyní mám možnost brigády.Jak to bude, když budu mít dohodu o provedení práce-je pravda, že musím nahlásit na pracáku, mohu si vydělat max.4.000,-Kč hrubého?A jak to bude, když bych měl třeba 5.000,-Kč? Děkuji