Re: PPM a exekuce
exekutora jsem informovala, a žádala o radu, jak postupovat při výpočtu srážky za srpen. Odpověď zněla, že bývá zvykem, že nezabavitelnou částku ponechvá OSSZ, ale že si to mám ještě ověřit. Nic víc, nic míň. No, radši bych srazila těch 3518 Kč co mi vychází za naší čisté mzdy, protože když sečtu oba příjm dohromady, tak mi srážka vychází menší.
Re: PPM a exekuce
Vy si to máte ověřit ? On nehne ani prstem ? Já myslím, že byste měla srazit to, co vychází vám z vašeho příjmu, protože pro to, abyste kalkulovala s příjmem z OSSZ nemáte rozhodnutí soudu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 9. 2012 11:27
Prosím vás poraďte,
nedávno jsem zde řešila výpočet exekuce za situace, kdy paní má po část měsíce PPM a zbytek čerpá řádnou dovolenou.
Čistá mzda za čerpanou řádnou dovolenou za 08/2012 je 9360 Kč, za vaší vydatné pomoci jsem to už pochopila a částka ke sražení nám vyšla 3518 Kč .
Nyní mi došel dopis z OSSZ, kde mi paní sděluje, kolik měla dotyčná PPM za srpen (7238 Kč). Volala jsme ji, a říkala mi, že mi to poslala proto, abych tu částku připočetla k té naší čisté mzdě a ze součtu vypočetla srážku exekuce, ona ji z PPM nic nesrazila (2 děti a manžel).
No, mě se to nezdá. Jenže my jsme za srpen vlastně tři plátci: OSSZ, ÚP (rodičovský příspěvek) a zaměstnavatel. Já myslela, že sráží každý sám za sebe a žádné sčítání příjmů všech plátců v měsíci.
Kdo má , prosím, pravdu?
P.