PPM a exekuce

• (neregistrovaný)

4. 9. 2012 11:27

Prosím vás poraďte,

nedávno jsem zde řešila výpočet exekuce za situace, kdy paní má po část měsíce PPM a zbytek čerpá řádnou dovolenou.

Čistá mzda za čerpanou řádnou dovolenou za 08/2012 je 9360 Kč, za vaší vydatné pomoci jsem to už pochopila a částka ke sražení nám vyšla 3518 Kč .

Nyní mi došel dopis z OSSZ, kde mi paní sděluje, kolik měla dotyčná PPM za srpen (7238 Kč). Volala jsme ji, a říkala mi, že mi to poslala proto, abych tu částku připočetla k té naší čisté mzdě a ze součtu vypočetla srážku exekuce, ona ji z PPM nic nesrazila (2 děti a manžel).

No, mě se to nezdá. Jenže my jsme za srpen vlastně tři plátci: OSSZ, ÚP (rodičovský příspěvek) a zaměstnavatel. Já myslela, že sráží každý sám za sebe a žádné sčítání příjmů všech plátců v měsíci.

Kdo má , prosím, pravdu?

P.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 9. 2012 11:31

RenataH (neregistrovaný)

Re: PPM a exekuce
      ve skutečnosti byste měla informovat soud, že paní má 3 plátce a on by měl rozhodnout, kolik který plátce strhne na exekuci. Ve skutečnosti ovšem naše soudy rozhodují tak, že když byste čekala na rozhodnutí soudu, dítě bude dávno chodit do školy...

• 4. 9. 2012 11:39

p (neregistrovaný)

exekutora jsem informovala, a žádala o radu, jak postupovat při výpočtu srážky za srpen. Odpověď zněla, že bývá zvykem, že nezabavitelnou částku ponechvá OSSZ, ale že si to mám ještě ověřit. Nic víc, nic míň. No, radši bych srazila těch 3518 Kč co mi vychází za naší čisté mzdy, protože když sečtu oba příjm dohromady, tak mi srážka vychází menší.

• 4. 9. 2012 11:44

RenataH (neregistrovaný)

Vy si to máte ověřit ? On nehne ani prstem ? Já myslím, že byste měla srazit to, co vychází vám z vašeho příjmu, protože pro to, abyste kalkulovala s příjmem z OSSZ nemáte rozhodnutí soudu.

• 4. 9. 2012 11:55

p (neregistrovaný)

moc děkuji za radu, srazím to co vychází nám a budu znovu informovat exekutora, že končíme se srážením.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).