Re: Nevyplacená mzda
napište na doručenku písemnou výzvu k okamžité úhradě dlužné mzdy s tím, že pokud tak neučiní, podáte stížnost na Úřad práce ČR, který má na starosti výplatu příspěvků pro chráněná pracovní místa a dále na oblastní inspektorát práce,aby mu provedli kontrolu. To, že se takto vymlouvá, je nesmysl a podraz z jeho strany, protože na chráněná místa dostává sice příspěvek, ale mzdy musí vyplácet v souladu se zákony, ne podle vlastního uvážení. Co je to za firmu, když okrádá i osoby se zdr. spotižením, že se nestydí.Poslední možnost, ktzerou můžete pohrozit je podání žaloby, případně insolvenčního návrhu.
Re: Nevyplacená mzda
Dobrý den,chci se zeptat kde můžu podat návrh na insolvenci na svého bývalého zaměstnavatele. Výplata za červenec mi sice pár dní potom co jsem zde napsala dotaz přišla. Ale výplata za srpen přišla pozdě a nepřišlo mi ještě odstupné (cca 25 000,- Kč). Napsala jsem dopis ve kterém jsem stanovila datum do kdy chci mít peníze na účtu a že jinak podám tu stížnost na Úřadě práce, popř. návrh na insolvenci. Ale myslím, že ten dopis nezabere protože jsem se dneska dozvěděla, že už ani zaměstnanci nedostali výplatu. Já už mám jinou práci, ale o tý peníze přijít nechci. Děkuji moc za radu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 9. 2012 9:12
Dobrý den, měla mi výplata za červenec přijít do 25.8.2012 a pořád nepřišla, když jsem se ptala vedení tak mi řeklo, že mu stát ještě neposlal peníze (má chráněnnou dílnu),já jsem v červnu dostala výpověď tak že nyní už tam nepracuji. Co mám dělat??