Re: Datová schránka a přihláška zaměstna
Já jsem zrovna v pondělí posílala změnu (oznámení zaměstnavatele) přes datovou shcránku. Ověřovala jsem si to telefonicky, paní mi potvrdila, že lze přihlášky, odhlášky, přehledy i ELDP.
Já jsem právě na rozpacích.Dva roky posílám přihlášky na OSSZ datovou schránkou a nikdo mi nic neříkal.Včera jsem posílala novou přihlášku a volali mi , že to takto nejde. Když jsem řekla, že to takhle posílám už dva roky a těch přihlášek a odhlášek jsem posílala už nejmíň 30 tak mi bylo sděleno, že je to jako bych je neodevzdala.
Když pošlete přes datovku ELDP, dojde v takovém formátu, který správa neumí vytěžit. Je pravda, že Vám to nikdo nemůže zakázat, ale v důsledku zaměstnanec správy, pověřený agendou ELDP, přepíše Váš ELDP na stanovený formulář a zavolá Vám kvůli razítku a podpisu. Jinak je to, jak byste ELDP neposlali. Toto je stanovisko naší OSSZ. ELDP se zpracovávají na ČSSZ strojově, takže musí být zaslané buď přes VREP, nebo papírově přes OSSZ na tiskopisu vydaném správou. Na úředníky správy se prosím nezlobte, oni za pitomé nápady zákonodárstva opravdu nemohou a nakonec vylížou úplně všechno.
Naše správa přijímá tiskopisy Oznámení o nástupu (skončení) zaslané datovkou, zpracovávají se totiž ručně, takže je jedno, v jakém formátu přijdou.
Ty datovky se mi zdají strašně uhozené - místo jednoho papíru se tisknou nejmíň dva, aby byl doklad, kdy a jak to došlo - to je úspora?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 9. 2012 9:26
Dobrý den,
lze posílat přihlášku za zaměstnance na správu sociálního zabezpečení datovou schránkou?