Re: Potvrzení zaměstnavatele otce dítěte
pokud jste byla s bývalým manželem rozvedená, tak máte rozsudek s nabytím PM, že Vám byl syn svěřen do péče - rozvedeni jste byli ještě v době, kdy dítě nebylo plnoleté
tak tento rozsudek (jen kde je uvedeno, že je syn svěřený do Vaší péče - nic o tom, proč jste se rozváděli apod.), předložíte Vaší mzdové úč.
potvrzení od zam-tele otce dítěte v tomto příp. se nepožaduje, neboť on není ten, komu bylo dítě po rozvodu svěřeno do péče
od nynějšího manžela, pokud má zam-tele, byste měla mít potvrz., že on neuplatňuje (čestné prohl. byste dávala v příp., že by byl např. OSVČ, nezaměnstnaným apod.)
Re: Potvrzení zaměstnavatele otce dítěte
Je-li dítě plnoleté, je už rozsudek na nic. Což ale mzdová nemusí vědět, tak jí ho dejte. Rozhodující je společná domácnost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
5. 9. 2012 11:54
Dobrý den, doložila jsem u svého zaměstnavatele potvrzení o studiu mého syna na šk. rok 2012-2013, jelikož dosáhl plnoletosti. Od mého manžela mám čestné prohlášení, že neuplatňuje slevu na dani. Můj zaměstnavatel po mně žádá potvrzení zaměstnavetele otce dítětě ( manžel není otcem mého syna ), že neuplatňuje slevu. U předchozích zaměstnavatelů jsem se s tímto požadavkem nikdy nesetkala. S otcem syna se nestýkám a bude pro mne obtížné toto potvrzení získat. Postupuje můj zaměstnavatel správně, když žádá toto potvrzení, je to nadbytečné?
Velice děkuji za odpověď.
Hezký den.
D. Ž.