Re: Kurzový rozdíl
Pokud platba došla na účet vedený k CZK, banka již sama provedla přepočet svým denním kurzem (KB devizy nákup) a rozdíl mezi fakturou a úhradou musíte proúčtovat buď 221/663 nabo 563/221, podle toho, jestli vyjde kurzový zisk nebo kurzová ztráta. Pokud máte devizový účet vedený v EUR, přepočítáváte úhradu denním kurzem ČNB (pokud nemáte vyhlášený pevný kurz). A zase proúčtova kurzový rozdíl.kurzovou ztrátu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
5. 9. 2012 12:53
Dobrý den,
mám na Vás tuto otázku. Vystavil jsme zahraniční fakturu v EUR a přepočítal podle denního kurzu ČNB. Později jsem účtoval bankovní výpisy a příchozí částka se samozřejmě lišila. Jde mi ale o to, zda-li částku na výpise můžu zaúčtovat a pro položku výpisu použít denní kurz Komerční banky, u níž je účet evidován, nebo zda-li musím opět použít kurz ČNB. Pokud ale použiji kurz ČNB ke dni výpisu, nebude mi výpočet souhlasit s příchozí platbou na výpise:-(
Poradíte někdo prosím?
Děkuji
Honza