Re: Jak je to se sidlem a provozovnou u
Živnosti mám na tvorbu internetových stránek apod., takže pro zákazníka není úplně důležité, kde se nacházím, komunikujeme výhradně online a telefonicky. Ale na tom Brněnském místě bych byl určitě k dispozici, protože nyní v Brně bydlím.
Re: Jak je to se sidlem a provozovnou u
OSVČ nemá sídlo, ale místo podnikání, které ohlašuje na ŽÚ. Může to být jeho bydliště, kde se uvede jeho adresa nebo místo jiné, které se zapíše do ŽR. Musíte to ale ohlásit na kterém koliv ŽÚ, jako změnu místa, za poplatek. ŽÚ pak chce doložit právní titul užívání prostor novéh místa podnikání- vlastnictví, nájem, podnájem....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 9. 2012 13:12
Dobry den,
mam trvale bydliste v Olomouci a kdyz jsem si zrizoval volnou zivnost, mam sve trvale bydliste zapsane v kontaktni adrese i sidle.
Nyni se jsem casto v Brne a chtel bych, aby me sidlo i kontakrni adresa byly v Brne tedy, že kdyz zadam své IČ ve vyhledavni v živnostenskem rejst. http://www.rzp.cz/cgi-bin/aps_cacheWEB.sh?VSS_SERV=ZVWSBJFND
tak tam obe adresy budou Brnenske.
V Brne si pronajmu tzv. virtualni sidlo, tedy jakoby kancelar.
A neni mi jasne:
To ze si pronajmu v Brne kancelar mi bude stacit a jen nahlasim na FU a ŽU zmenu sidla a kontaktni adresy nebo si tam sidlo zridit nemuzu a jen provozovnu (coz prilis nevim co je) a adresa provozovny pak bude v kolonce sidlo nebo zmenit adresu sidla je mozne pouze pokud si zmenim trvale bydliste do Brna (coz prilis nechci).
Touto zmenou chci dosahnout hlavne toho, ze na fakturach budu dvat Brnenskou adresu a kdyz si me na internetu nekdo vyhleda, budou tam pouze Brnenske adresy.
Dekuji za odpoved