Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 9. 2012 15:10
Firma-plátce DPH provozuje e-shop s knihami. Zákazník si objedná přes webové stránky knihu, pošle objednávku, kde uvede způsob platby předem na účet, nebo dobírkou. Na základě objednávky /u platby předem na základě přijaté platby na účet/ je odeslána kniha spolu s daňovým dokladem. Jedná se mi o DUZP na dokladu, v některých diskuzích jsem vyčetla, že DUZP je den doručení zboží /nechápu, jak zjistit den doručení, pokud některé knihy zůstávají několik dnů ležet na poště, popř. se nevyzvednuté vrací zpět/. Navíc bych se celý měsíc nezabývala ničím jiným. Dosud jsem brala za DUZP den, kdy přijdou peníze na účet, ale mám pocit, že to není správně. Do budoucna je v plánu prodávat knihy i do zahraničí v podobě e-booku /z pohledu DPH předpokládám, že se jedná o zasílání zboží neplátcům DPH-zdanění tuzemskou 20 % DPH/. Prosím o radu někoho, kdo se v této oblasti vyzná, účtuje e-shop ap. Za všechny rady předem děkuji.