Re: Podpora a ukončení PP dohodou ?
Omlouvám se, ale co znamená, že by se nekrátila. To jako, že při porušení, by byla celá podopora ???
Kolega píše o vážných důvodech, pro které jste skončila pracovní poměr.
§ 39 zákona o zaměstnanosti:
"Nárok na podporu v nezaměstnanosti nemá uchazeč o zaměstnání,
a) se kterým byl v době posledních 6 měsíců před zařazením do evidence uchazečů o zaměstnání zaměstnavatelem skončen pracovněprávní vztah z důvodu porušení povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k jím vykonávané práci zvlášť hrubým způsobem"
Odpověď byla na otázku "Takže když skončím dohodou, u zamtele, kde pracuji 5let a tu práci jsem si našla sama, podpora mi bude
náležet ?".
Když skončíte z vlastní vůle, tak je pro výši podpory rozhodující, jestli se jednalo o vážné důvody uvedené v §5 (např. péče o dítě do 4 let), protože v tomto případě náleží podpora 2měsíce 65%, další 2měsíce 50% a zbývající měsíce(dle věku) 45%. V ostatních případech náleží podpora od začátku jen ve výši 45%.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 9. 2012 17:33
Jak je to dnes s podporou při ukončení PP:
1) dohodou
2) pro porušení kázně
Našla jsem na stránkých ÚP, že překážkoua, je když fyzická osoba bez vážného důvodu ukončí sama nebo na základě dohody se zaměstnavatelem vhodné zaměstnání zprostředkované úřadem práce, a dále zaměstnavatel s fyzickou osobou ukončí vhodné zaměstnání zprostředkované úřadem práce z důvodu porušení povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k jí vykonávané práci zvlášť hrubým způsobem
Ale je tam všude, to zprostředkované úřadem...
Takže když skončím dohodou, u zamtele, kde pracuji 5 let a tu práci jsem si našla sama, podpora mi bude náležet ?