Re: Nástup do zaměstnání 3.9.
No, já jsem si to zjišťovala asi před rokem na kontrolním oddělení VZP a tam mi vedoucí vysvětloval, že i přihlášení na ZP by mělo správně být od 3.9., protože pojištění vzniká až dnem výkonu práce. Ale když to firmy hlásí od 1.9., tak to nerozporují (teď jsem to vysvětlování hodně zkrátila, on mi to popisoval i s odkazy za paragrafy).
Re: Nástup do zaměstnání 3.9.
Ohledně SP doporučuji přečíst si § 10 zákona o nem.pojištění č. 187/2006 Sb., zvláště pak odst.1 písm. a), část věty za středníkem. V praxi to znamená, že zam-ci odměňovaní měsíční mzdou nebo ti, kteří mají placené svátky (1.1.), jsou pro socku pojištěni od 1., pokud mají prac.smlouvu od 1., i když je sobota, neděle nebo svátek. Toto platí od 1.1.2009. Na socku se tedy přihlašují od 1.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 9. 2012 9:45
Zaměstnanec skončil pracovní poměr u předchozí firmy 31.8., k nám nastoupil 3.9., jak bude mít ošetřené ty dva dny? Nebo měl nastoupit 1.9., přestože byla sobota?