Průkazka ZTP skončila,

• (neregistrovaný)

6. 9. 2012 11:21

Jsem na zhroucení. Prosím Prac. končila průkazka ZTP v 5/12 a já jsem ji zrušila až v 8/12. Je to vozíčkář, stále mu ještě nepřišla nová. Zřejmě ji dostane, ale nevím od jakého data! Co s tím? Vyrovnám to při vyúčtování daní? Co když mu ji nedají s navazujícím datem? Prosím, máte zkušenost? Poradíte? Moc všem děkuji!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 9. 2012 14:07

Jana Zemanová (neregistrovaný)

Re: Průkazka ZTP skončila,
      To bych byla taky, předně si ZTP kopírujte a průběžně kontrolujte, ať neřešíte takovýto mazec znovu. Já osobně bych ty 3 měsíce neřešila, a v případě, že průkazka bude datem navazovat, máte o starost méně. V momentě, že data od ukončení a vystavení nové průkazky budou rozdílná (ukončení 05/2012, uzavření 09/2012), pak proveďte ponížení (ev. uplatnění celé slevy) slevy na držitele ZPT v konečném vyúčtování daní. Písemně bych ještě do osobního spisu zaměstnance založila dokument o jeho pochybení, které si nechte od něj písemně podepsat. Při kontrole FÚ pak budete ošetřena.

• 8. 9. 2012 23:31

Kara (neregistrovaný)

Re: Průkazka ZTP skončila,
      Na roční zúčtování bych opravu daně nenechávala, opravila bych to hned. Ale myslím, že vozíčkáři to bude navazovat, on je přece zdravotně těžce postižený pořád. Ale pokud by snad tam přetržka byla, srazila bych hned. A jeho pochybení to není, to si musí hlídat účetní, že doba, na kterou měl průkazku vystavenou, uplynula. A pokud nedonesl další, měla slevu zastavit.
      Jen připomínám, že ke slevě nestačí ZTP. Musí být ZTP/P (což znamená s průvodcem).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).