Re: Změna prac.doby
Změnit pracovní dobu nejste povinna, ošetřovačky a doprovod k lékaři, pokud má lékařem potvrzeno, že byl nezbytně nutný, na nezbytně nutnou dobu - ano. Měla byste vědět, že dobu čerpání dovolené určuje zásadně zaměstnavatel, musí jen dodržet písemnou formu a oznámit zaměstnanci 14 dní předemm.
Re: Změna prac.doby
To je sice pravda, ale kdybyste byla vy zaměstnavatelem a pořád vám někdo běhal k lékaři a vy musela zajišťovat zástup a měnit rozvrh práce, tak nevím jak moc by se vám to líbilo. Ona je potřeba ohleduplnost a snaha najít řešení přijatelné pro obě strany. Ne jen, že já mám nemocné dítě a ty se zaměstnavateli třeba postav na hlavu. Navíc, když dítě není v jeho péči.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 9. 2012 12:11
Zaměstnanec rozvedený,2 děti, nemá je v péči. Veškeré návštěvy u lékaře s dětmi chodí jenom on, bere si paragrafy,údajně, že manželka nemůže.Teď přišel, že chce změnit prac.dobu.To by znamenalo, že kvůli němu bych musel zajistit at s ním někdo zůstává déle.Musím mu vyhovět a musím mu stále vycházet vstříc nebo mu můžu nařídit třeba dovolenou,nebo s tím nesouhlasit, když chce jít zase s dětmi k lékaři nebo na paragraf? Jaké mám možnosti.Stále má propustky,více než vykonanou práci. Děkuji