Změna prac.doby

• (neregistrovaný)

6. 9. 2012 12:11

Zaměstnanec rozvedený,2 děti, nemá je v péči. Veškeré návštěvy u lékaře s dětmi chodí jenom on, bere si paragrafy,údajně, že manželka nemůže.Teď přišel, že chce změnit prac.dobu.To by znamenalo, že kvůli němu bych musel zajistit at s ním někdo zůstává déle.Musím mu vyhovět a musím mu stále vycházet vstříc nebo mu můžu nařídit třeba dovolenou,nebo s tím nesouhlasit, když chce jít zase s dětmi k lékaři nebo na paragraf? Jaké mám možnosti.Stále má propustky,více než vykonanou práci. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 9. 2012 12:38

div (neregistrovaný)

Re: Změna prac.doby
      Změnit pracovní dobu nejste povinna, ošetřovačky a doprovod k lékaři, pokud má lékařem potvrzeno, že byl nezbytně nutný, na nezbytně nutnou dobu - ano. Měla byste vědět, že dobu čerpání dovolené určuje zásadně zaměstnavatel, musí jen dodržet písemnou formu a oznámit zaměstnanci 14 dní předemm.

• 6. 9. 2012 12:43

div (neregistrovaný)

Re: Změna prac.doby
      To je sice pravda, ale kdybyste byla vy zaměstnavatelem a pořád vám někdo běhal k lékaři a vy musela zajišťovat zástup a měnit rozvrh práce, tak nevím jak moc by se vám to líbilo. Ona je potřeba ohleduplnost a snaha najít řešení přijatelné pro obě strany. Ne jen, že já mám nemocné dítě a ty se zaměstnavateli třeba postav na hlavu. Navíc, když dítě není v jeho péči.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).