Re: e-podání OSSZ
To není změna, datové schránky nikdy neuměli, vymýšlejí svůj systém, prostě Kocourkov......a to jste ještě nenarazil na zdravotní pojišťovny :-)) Tam je to ještě veselejší, VZP má svůj systém, ZP Ministerstva vnitra také svůj, pak je pár pojišťoven, co se spojili a můžete jim to pod jednou registrací posílat ...pevné nervy a hezký den
>>>>se musím od nového roku registrovat k
>>>>e-podání,protože
>>>>papírové formuláře již nebudou přijímány.Pokouším se
>>>>tuto informaci někde dohledat,ale marně...neví někdo
>>>>více?
>>>>Děkuji
>>>Zajeďte na OSSZ a vyžádejte si formulář, musíte se
>>>zaregistrovat do systému VREP (musíte být osoba
>>>způsobilá
>>>jednat za společnost).S datovými schránkami neumí,
>>>chtějí tento jejich server...
>>Formulář již mám,musím si zažádat o certifikát a pak
>>se zaregistrovat do systému.Takže nelze posílat přes
>>dat.schránku,ale pouze přes ten jejich
>>systém?Překvapilo
>>mne,že nikde o této změně není ani zmínka.
>To není změna, datové schránky nikdy neuměli,
>vymýšlejí svůj systém, prostě Kocourkov......a to jste ještě
>nenarazil na zdravotní pojišťovny :-)) Tam je to ještě
>veselejší, VZP má svůj systém, ZP Ministerstva vnitra
>také svůj, pak je pár pojišťoven, co se spojili a
>můžete jim to pod jednou registrací posílat ...pevné nervy
>a hezký den Děkuji,Vám také
Vendy, není to proto, že bychom s datovkami neuměli. To datovky neumí s evidenčními listy. VREP je vlastně kvůli ELDP, protože je navázaný na databanku podkladových nároků na důchod a umí automaticky zpracovat elektronicky zaslané ELDP. K tomu se nabalily přihlášky, přehledy, přílohy k žádosti o dávku... PVS (portál veřejné správy), který se změnil na VREP, jsme měli už před datovkami.
Dobře, vím, že za to nemůžete,ale uznejte sama, jaké problémy s tím má každý i maličký podnikatel, když se musí učit pro každou státní či polostátní (ZP) instituci to, co si právě vymyslela, že stát není schopný mít jeden systém, který by byl jednoduchý a z něj by si všechny úřady potřebná data braly....no jo, já vím, důvody jsou sice skryté, ale jinak jasné:-)) Hezký den
Jakto, že o tom není ani zmínka? Souvisí to se zavedením JIM a mluví se o tom pořád dokola nejméně 2 roky. Kvůli JIM nebude už možné (až na přesně specifikované výjimky) komunikovat s OSSZ jinak, než elektronicky.
Info na webu ČSSZ:
http://www.cssz.cz/cz/e-podani/pro-podavajici/
Dobrý den na výše uvedené adrese ČSSZ uvádí, že povoluje používat své elektronické podání, nikde není uvedeno, že od 2013 se to stává povinností. Před měsícem jsme vznesli dotaz na Pražské správě a bylo nám řečeno, že se o tom uvažuje, ale ještě to není uzákoněno. Kdo si zaváděl e-podání pro ČSSZ ví , že to není tak jednodiché jako např. EPO nebo datová schránka a navíc si to musíte zaplatit. Chudák drobný živnostník.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 9. 2012 13:29
Dobrý den,
minulý měsíc jsem byla na kontrole dokladů souvisejících s odvodem pojistného na OSSZ a bylo mi oznámeno,že se musím od nového roku registrovat k e-podání,protože papírové formuláře již nebudou přijímány.Pokouším se tuto informaci někde dohledat,ale marně...neví někdo více?
Děkuji