Re: DPH
omlouvám se ale jak vypořádám DPH v Bělorusku když budu vystavovat fakturu do Česka a to DPH by bylo na té faktuře? - vždy se váže DPH k té příslušné faktuře.
A ještě bych se chtěla zeptat - pokud budu kupovat zboží z Ruska fa bude bez DPH a my musíme zaplatit clo , které nám půjde do nákladů ale s DPH to nemá nic společného? Moc díky
Re: DPH
podle mě se musíte přihlásit k plátcovství ve třetí zemi a dph dle jejich zákonů vypořádat v místě nemovitosti, české firmě pak pak podle mě vystavíte celkovou fakturu bez daně, místo plnění zůstává tam, nepřenáší se na příjemce.
pořízené zboží ze třetí země je dovoz , zdaníte na ř. 7 a 43 samozdaněním 20%-do základu daně vše z § 38
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
6. 9. 2012 13:35
Jsme plátci DPH, máme dělat stavební práce v Bělorusku-třetí země.
Tyto práce ale máme fakturovat firmě v Česku s českým Dič.
Pokud vezmu v potas § 10 DPH - měli bychom se registrovat v Bělorusku a fakturovat s běloruským DIČ onomu českému objednateli a DPH odvést do Běloruska?
Mám v tom trochu hokej.
A ten objednatel má prý také Běloruské DIČ. Pokud bychom to fakturovali na tu firmu s běloruským DIČ tak to na té registraci nic neměmí že ne?
Moc díky za Váš čas.