Re: DPH
omlouvám se ale jak vypořádám DPH v Bělorusku když budu vystavovat fakturu do Česka a to DPH by bylo na té faktuře? - vždy se váže DPH k té příslušné faktuře.
A ještě bych se chtěla zeptat - pokud budu kupovat zboží z Ruska fa bude bez DPH a my musíme zaplatit clo , které nám půjde do nákladů ale s DPH to nemá nic společného? Moc díky
Re: DPH
podle mě se musíte přihlásit k plátcovství ve třetí zemi a dph dle jejich zákonů vypořádat v místě nemovitosti, české firmě pak pak podle mě vystavíte celkovou fakturu bez daně, místo plnění zůstává tam, nepřenáší se na příjemce.
pořízené zboží ze třetí země je dovoz , zdaníte na ř. 7 a 43 samozdaněním 20%-do základu daně vše z § 38
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 9. 2012 13:35
Jsme plátci DPH, máme dělat stavební práce v Bělorusku-třetí země.
Tyto práce ale máme fakturovat firmě v Česku s českým Dič.
Pokud vezmu v potas § 10 DPH - měli bychom se registrovat v Bělorusku a fakturovat s běloruským DIČ onomu českému objednateli a DPH odvést do Běloruska?
Mám v tom trochu hokej.
A ten objednatel má prý také Běloruské DIČ. Pokud bychom to fakturovali na tu firmu s běloruským DIČ tak to na té registraci nic neměmí že ne?
Moc díky za Váš čas.