OSSZ - půl roku neproplacená neschopenka

• (neregistrovaný)

7. 9. 2012 1:26

Dobrý den,

od dubna jsem nastoupil do nové práce, v červnu se mi stal úraz a od té doby jsem na neschopence a léčím se. Po doložení všeho potřebného mi z OSSZ přišlo, že mi nárok na nemocenskou budou přezkoumávat.
    Po zaměstnavateli postupně chtěli: náplň práce, pracovní dobu, výkazy práce, oslovené klienty a jejich čestná prohlášení (že jsem s nimi jednal ohledně prodeje vína), čestné prohlášení od něj i ode mě (ohledně mé práce).
    Tohle řešíme od června a dodnes se k tomu finálně nevyjádřili. Je to už měsíc, co naposledy něco chtěli. Včera jsem tam volal na call centrum nemocenského pojištění, tam mi řekli, že je moje nemocenská stále v řízení, ale paní mi dala kontakt přímo na osobu, co by to měla mít na starost.
    Té jsem zavolal a ona mi řekla, že tuhle záležitost má její šéf osobně, a že to stále řeší, ale že nejspíš na 99 % nic nedostanu, nejspíš protože mi paní doktorka do kolonky zaměstnavatel původně napsala OSVČ (na nic se mě neptala, mám náhodou OSVČ jako vedlejší činnost), jak jsem to viděl, tak jsem ji upozornil, že tam mám mít zaměstnavatele, tak mi to škrtla a přepsala tam mého nového zaměstnavatele.
    Z tohohle důvodu (chyby paní doktorky) si prý oni myslí, že to bylo nějakým způsobem zpětně falšované, nebo něco takového. Což se mi zdá být jako kec, protože potom by nepotřebovali dokládat docházku, klienty a ty další kraviny co chtěli. Navíc zaměstnavatel za mě pojištění řádně platil.
    My už s manželkou nemáme peníze a já fakt nevím co mám dělat. Je tohle vůbec možné, je to takhle normální? To nemají peníze nebo co? Můžu se nějak bránit (třeba napsat Ombudsmanovi nebo si stěžovat do Prahy)?
    Já se v této problematice bohužel moc nevyznám a nevím, kam se mám obrátit. Ale je už září a já fakt nic nevím, nemám žádné vyjádření.

Děkuji moc za pomoc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 9. 2012 6:16

jasná (neregistrovaný)

Re: OSSZ - půl roku neproplacená neschop
      >Dobrý den,
      >
      >od dubna jsem nastoupil do nové práce, v červnu se mi
      >stal úraz a od té doby jsem na neschopence a léčím se.
      >Po doložení všeho potřebného mi z OSSZ přišlo, že mi
      >nárok na nemocenskou budou přezkoumávat.
      >Po zaměstnavateli postupně chtěli: náplň práce,
      >pracovní dobu, výkazy práce, oslovené klienty a jejich
      >čestná prohlášení (že jsem s nimi jednal ohledně prodeje
      >vína), čestné prohlášení od něj i ode mě (ohledně mé
      >práce).
      >Tohle řešíme od června a dodnes se k tomu finálně
      >nevyjádřili. Je to už měsíc, co naposledy něco chtěli.
      >Včera jsem tam volal na call centrum nemocenského
      >pojištění, tam mi řekli, že je moje nemocenská stále v
      >řízení, ale paní mi dala kontakt přímo na osobu, co by to
      >
      >nemají peníze nebo co? Můžu se nějak bránit (třeba
      >napsat Ombudsmanovi nebo si stěžovat do Prahy)?
      >Já se v této problematice bohužel moc nevyznám a
      >nevím, kam se mám obrátit. Ale je už září a já fakt nic
      >nevím, nemám žádné vyjádření.
      >
      >Děkuji moc za pomoc.

Proč píšete půl roku neproplacená neschopenka, když nemoc máte od června, to vám náhradu za nemoc proplácel zaměstnavatel, nemoc. dávky zřejmě náleží od července a je teprve začátek září. Maximálně nemáte 2 měsíce (možná i méně) neproplacené nemoc. dávky, tak příště nepište půl roku, děláte z komára velblouda !!!
      >

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).