Průměr na dovolenou u nového zaměstnance

• (neregistrovaný)

7. 9. 2012 11:49

Dobrý den.

Nastoupil k nám od 1.8.2012 zaměstnanec a problém je v tom, že musím sama zadávat do programu denní a hodinový průměr na dovolenou. Po ukončení kvartálu již program toto vše vypočítá sám. Jedna kolegyně mzdová účetná mi poradila, že průměr na dovolenou vypočítám tak, že HM vydělím číslem 21,74 a to ještě vydělím 7,5 (zaměstnanci u nás mají denní úvazek 7,5hodin).

Příklad: zaměstnanec má hrubou mzdu ve výši 9000Kč
    Výpočet: 9000/21,74=413,98 / 7,5 = 55,2Kč.

Je to takhle správně????

Děkuji za odpovědi.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 9. 2012 11:56

Líba (neregistrovaný)

Re: Průměr na dovolenou u nového zaměstn
      To platí jenom v případě, že ten člověk nemá žádné odměny, prémie, sobotní nebo přesčasové příplatky.

Pravděpodobný průměr se zjišťuje až v okamžiku, kdy je potřeba, takže většinou už mzdová ví, jak to je s ostatními složkami mzdy.

• 7. 9. 2012 12:16

Petra M (neregistrovaný)

No za srpen žádný přesčas,odměnu atd. neměl. Problém je v tom, že já to musím zadat do programu hned. Takže když za září bude mít nějakou odměnu či přesčas mám mu ten průměr přepočítat? Protože moje kolegyně mi zase říkala, že za kvartál musí být průměry na dovolenou stejné po všechny tři měsíce.

Děkuji.

• 7. 9. 2012 12:21

Líba (neregistrovaný)

Ano, pokud se pravděpodobný průměr nějakým způsobem stanoví, měl by se používat celé čtvrtletí stejný. Nepřepočítávejte ho.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).