Re: Předškolní vzdělávání
dobrý den, my máme v našem městě trochu jiný problém, dítě do školky ve 3letech nedostanete,protože tam prostě není, takže já to vidím z pohledu, že bych to raději udělala, protože soukromá školka stojí 7tis + 2tis. jídlo. Každý na to má jíný pohlede.
Vy jim platíte za to, že vašemu synovi drží ve školce do března místo. Pokud má školka nějaké děti do 3 let, musí být ve školce méně dětí (nemůže jich být třeba 25, ale jenom 20), proto tam vašeho syna teď nemohou vzít(dalších 5 by museli vyřadit). Ale když jim platit nebudete, na jeho místo může třeba už teď nastoupit někdo jiný, komu jsou 3 roky.
Také by mě zajímalo, jak MŠ obhajuje ustanovení vyhl.14/2005 Sb, dle níž úplata činí max.50% neinvestičních nákladů na každé dítě, ačkoliv, když dítě školku nenavštěvuje, jí žádné náklady nevznikají. S tím nástupem nevím, bylo mi řečeno, že při zápisu byl prováděn výběr výhradně dle věku dětí. Takže předpokládám, že všechna 3-letá dítka byla přijata v pořadí před synem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 9. 2012 5:54
Zdravím. Zajímal by mě váš názor. V březnu v roce 2013 budou mému synovi 3 roky. Sklončí mi rodičovská dovolená a nejspíš nastoupím od 1.4. do práce. Kdybych chtěla umístit syna v MŠ třeba už teď v září (za předpokladu, že s ohledem na požadavky MŠ, bude syn mluvit, chodit na toaletu a sám jíst a oblékat se....) tak mi ho MŠ nevezme, že "berou děti až od 3 let". Přitom !!!!! abych mohla syna do školky umístit až mu skutečně budou 3 roky, tedy v březnu příštího roku, musela jsem k zápisu v květnu 2012 a musím platit školkovné (měsíčně úplatu za MŠ) , jako by tam už chodil teď, od 1.září. Takže cca půl roku budu školce platit úplatu a syn ji nesmí navštěvovat.