Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 9. 2012 12:02
Dobrý den, prosím o konzultace, týkající se částečného invalidního důchodu, podle nového invalidní důchod pro invaliditu I. stupně.
Kolegyně nastupovala v rocwe 2006, pracovní smlouvu měla uzavřeno na 40 hodin týdně.
Po roce začala pracovat na 30 hodin týdně, tuto změnu jsem za firmu neodeslala na sociálku,
po dvou letech byla na přezkoušení a invalidní důchod jí byl ponechán - doporučení lékařů atd.
PO dalších dvou letech, což je nyní, přišla ze sociálky s pláčem, s tím, že jí byl odebrán invalidní důchod, protože pracuje na 8 hodin, vykazuje malou nemocnost, přitom od lékařů má stejné papíry, a chodí navíc na nějakou léčbu do faktulní nemocnice, pokud jí není dobře, vybírá si dovolenou, aby s ní firma nerozvázala pracovní poměr. Má roztroušenou sklerozu.
Co teď s tím, podle pokynu pracovnic ze sociálky se má odvolat, takže se odvolá, já zde mohu dokázat, že pracovala na 6 hodin. Jaké to bude ale mít dopady?
průměrný přepočtený stav pracovníků,, od roku 2008 je nás 25 a navíc bereme zboží z chráněných dílen, tam by problém neměl být.
Teď uvažuji o daňovém přiznání PO, uplatnˇujeme slevu za 1 pracovníka, a tady je myslím zádrhel... zatím jsem to nezkoumala, ale přepočítává se tam něco? sleva podle par. 35 odst. 1 písm. a zákona
Ještě chci podotknout že od roku 2009 je nás 23 a prům.přepočtený stav jsem měla 22,76
děkuji moc za konzultace