Dovolená

• (neregistrovaný)

10. 9. 2012 13:03

prosím, už jsem z toho jelen, pokud zam-nec přečerpá dovolenou v červnu 1 den, teď v srpnu končí PP, vrátí 1500,- Kč, počítám dle červnového průměru, dám mínusem do hrubé mzdy, dále mu zadám 1 den neplaceného volna, musím zadat v srpnu, přitom celý srpen pracoval, program mi zkrátí mzdu o jeden den, je to dobře? vrátí tedy 1500 za náhradu dovolené a ještě nedostane mzdu za jeden den?
    za jeden den zaplatí zdr. poj. děkujíí

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 9. 2012 13:10

RenataH (neregistrovaný)

Re: dovolená
      ne,není to správně. Musí dostat mzdu za celý měsíc. Program by vám měl umožnit zadat neplacené volno za 1 den v červenci , nemáte možnost zadat datum ? Pokud ne, musíte zadat navíc mzdu za ten 1 den.

• 10. 9. 2012 13:10

Kara (neregistrovaný)

To určitě ne. Zadáte mínus hrubou částku dovolené, tím se vyrovná přeplatek (o to dostane méně čistého) a taky se tím firmě vlastně vrátí odvedené pojištění. Mzdu mu ale krátit nebudete. Jen by se mělo vypočítat ZP za neplacené volno a to mu zčásti srazit a zčásti ho odvede zaměstnavatel.

• 10. 9. 2012 13:13

Olja (neregistrovaný)

Ano, pokud poslední den, kdy čerpal dovo.je v červnu, bere se průmět z června. To mu srazíte a ještě si musí zaplatit 1 den ZP z neplaceného volna.

• 10. 9. 2012 13:29

Pavlas (neregistrovaný)

děkuji už jsem myslela, že je program chytřejší než já :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).