Exekuce - ?

• (neregistrovaný)

11. 9. 2012 7:10

Dobrý den, prosím - od 1.9. nový zaměstnanec do nástupu u nás evidován na ÚP. Nyní mi z ÚP přišlo, že na zaměstnance jsou 3 exekuce :-( ... musím instituce sama informovat o nástupu povinného, nebo mám čekat až mi příjde rozhodnutí?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 9. 2012 8:02

Líba (neregistrovaný)

Re: Exekuce - ?
      OSŘ 294:
      (2) Zjistí-li ten, u koho povinný nastoupil nově do práce, že byl nařízen výkon rozhodnutí srážkami z jeho mzdy, oznámí to bez odkladu soudu, který výkon nařídil.

• 11. 9. 2012 8:10

Líba (neregistrovaný)

Re: I vám.
      >>>Dobrý den, prosím - od 1.9. nový zaměstnanec do
      >>>nástupu u nás evidován na ÚP. Nyní mi z ÚP přišlo, že
      >>>na
      >>>zaměstnance jsou 3 exekuce :-( ... musím instituce
      >>>sama
      >>>informovat o nástupu povinného, nebo mám čekat až mi
      >>>příjde rozhodnutí?
      >>
      >>OSŘ 294:
      >>(2) Zjistí-li ten, u koho povinný nastoupil nově do
      >>práce, že byl nařízen výkon rozhodnutí srážkami z
      >>jeho
      >>mzdy, oznámí to bez odkladu soudu, který výkon
      >>nařídil.
      >
      >Mockrát děkuji a přeji hezký den

• 11. 9. 2012 13:37

Lenka F. (neregistrovaný)

Nám ÚP ani exekuci neoznámil! Protože se k nám vracel po krátké době náš bývalý zaměstnanec, který už s exekucí odcházel, tak jsem sama napsala soudu že nastoupil a pokračuji se srážením (šlo o ex. na výživné na malé dítě, takže bylo skoro jasné, že pokračuje, nanejvýš se mohla změnit částka). Ale kdyby nastupoval do jiné firmy, tak nevím...

• 11. 9. 2012 14:39

... (neregistrovaný)

Na ÚP se, co se týče exekuce srážkami ze mzdy, vztahují povinnosti jako na plátce mzdy (§ 299/1f OSŘ) a za porušení informační povinnosti nese stejnou odpovědnost. Ve vztahu k vám ale předchozí plátce mzdy žádnou informační povinnost nemá. Vy máte každopádně vyžadovat po nastupujícím zam-ci potvrzení o zam. a ať si ho sežene znovu, pokud ho ztratil, jak občas zam-ec tvrdí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).