Práce bez smlouvy

• (neregistrovaný)

11. 9. 2012 8:29

Dobrý den.
    Jsem zdravotní sestra a jelikož se mi nedařilo najít zamestnani a dostala jsem ponuku na hlídání pani s Alzheimerovou nemocí přijala jsem to.
    Jde o to,že je to sukromně a tedy bez smlouvy..
    Momentálne jsme vedená na UP a ješte mesíc budu mít podpurči dobu.
    Co mám ted udělat?odhlásit se z UP?
    Co pak budu muset platit?Zdrav.+soc.pojištění?
    Mám 3let díte ale chodí do školky na více naž 4hodiny a jedno díte,které chodí taky du družiny.jak to udělat,abych měla vše v pořádku?Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 9. 2012 10:29

Katka2 (neregistrovaný)

Re: Práce bez smlouvy
      Nechci k ničemu navádět, ale máte asi 3 možnosti.
      1.Zlegalizovat to, ale tam musíte začít tím, že budete mít nějakou smlouvu. Podle toho se bude odvíjet ÚP, ZP, SP atd.
      2.Přestat s tím.
      3.Pokračovat a doufat, že vás nikdo nepráskne.

• 11. 9. 2012 16:27

Helen (neregistrovaný)

Přesně tak.
      A když budete pokračovat, můžete se jít na svoji ZP zaregistrovat jako osoba celodenně pečující o 1 dítě do 7let nebo o 2 do 15 let. Pokud splníte podmínky (tzn. předškolní dítě nebudete dávat do školky na víc než 4 h denně a školní dítě bude navštěvovat jen výuku), budete vedena jako osoba pečující o děti a na základě toho nebudete ZP odvádět.SP neodvádíte (s tím, že se vám uvedená doba nebude započítávat do důchoduú.

• 11. 9. 2012 16:32

ja1984 (neregistrovaný)

děkuji.a pokud teda budu vedena jako "žena v domacnosti" kolik by mi vychazelo to zdrav.pojištení|?nechci dělat neco nezákonného,-nechci býv vedena na up,když mám vlastne zamestnani,ale taky nemužu byt osoba peč.o díte,protože chodí do školky na celý den+starší díte do družiny

• 11. 9. 2012 17:29

Helen (neregistrovaný)

Pokud budete mít při evidenci na ÚP přivýdělek vyšší než 4 000,-Kč měsíčně, vyřadí vás z evidence. Pokud u DPP (dohoda o provedení práce) bude odměna měsíčně do 10 000,-Kč, pak se z této dohody zdravotní ani sociální pojištění neplatí a musela byste si ZP platit sama ve výši 1 080,-Kč měsíčně. Nemusela byste pokud by byl za vás plátcem stát, např. byla byste m.j. poživatelem některého z důchodu.

• 11. 9. 2012 18:42

Katka2 (neregistrovaný)

Jako žena v domácnosti ZP 1080,- měsíčně.
      Když vy ale "něco nezákonného" děláte a tím že se odhlásíte z ÚP to moc nevylepšíte.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).