Re: Práce bez smlouvy
Přesně tak.
A když budete pokračovat, můžete se jít na svoji ZP zaregistrovat jako osoba celodenně pečující o 1 dítě do 7let nebo o 2 do 15 let. Pokud splníte podmínky (tzn. předškolní dítě nebudete dávat do školky na víc než 4 h denně a školní dítě bude navštěvovat jen výuku), budete vedena jako osoba pečující o děti a na základě toho nebudete ZP odvádět.SP neodvádíte (s tím, že se vám uvedená doba nebude započítávat do důchoduú.
děkuji.a pokud teda budu vedena jako "žena v domacnosti" kolik by mi vychazelo to zdrav.pojištení|?nechci dělat neco nezákonného,-nechci býv vedena na up,když mám vlastne zamestnani,ale taky nemužu byt osoba peč.o díte,protože chodí do školky na celý den+starší díte do družiny
Pokud budete mít při evidenci na ÚP přivýdělek vyšší než 4 000,-Kč měsíčně, vyřadí vás z evidence. Pokud u DPP (dohoda o provedení práce) bude odměna měsíčně do 10 000,-Kč, pak se z této dohody zdravotní ani sociální pojištění neplatí a musela byste si ZP platit sama ve výši 1 080,-Kč měsíčně. Nemusela byste pokud by byl za vás plátcem stát, např. byla byste m.j. poživatelem některého z důchodu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 9. 2012 8:29
Dobrý den.
Jsem zdravotní sestra a jelikož se mi nedařilo najít zamestnani a dostala jsem ponuku na hlídání pani s Alzheimerovou nemocí přijala jsem to.
Jde o to,že je to sukromně a tedy bez smlouvy..
Momentálne jsme vedená na UP a ješte mesíc budu mít podpurči dobu.
Co mám ted udělat?odhlásit se z UP?
Co pak budu muset platit?Zdrav.+soc.pojištění?
Mám 3let díte ale chodí do školky na více naž 4hodiny a jedno díte,které chodí taky du družiny.jak to udělat,abych měla vše v pořádku?Děkuji