Re: MD a konec firmy
kdy máte termín porodu? Abyste se vešla do ochranné lhůty (OL), aby mohla být vyplácena PPM. Pokud skončíte dohodou, tak odstupné dostat nemusíte (záleží, co v dohodě sjednáte, zda bude důvod pro vyplacení odstupného). Pokud byste dohodu nepodepsala, musel by Vám dát výpověď, běžela by 2měs. výp. lhůta. V tomto příp. byste nárok na odstupné měla (rušení zam-tele). Chce to propočítat, abyste se vešla do OL a měla nárok na PPM.
Re: MD a konec firmy
já se omlouvám, špatně jsem si přečetla původní dotaz, myslela jsem, že jste teprve těhotná
tak to dostanete výpověď, když se zam-tel ruší nebo kdybyste se dohodli na ukončení PP, tak dbejte na to, aby tam bylo napsáno, že je to z důvodu rušení zam-tele!!! (kvůli odstupnému)
protože se MD počítá jako odprac. doba, máte i za tuto dobu nárok na dovolenou, takže nevyčerpanou dovolenou dostanete v poslední mzdě proplacenou
PPM budete až do konce pobírat z titulu ochranné lhůty (až skončíte zaměstnání)
pak si dojdete na ÚP (dříve kontaktní místo) a požádáte o vyplácení rodič. př. (zvolíte si jeho délku pobírátní)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 9. 2012 9:38
Dobrý den, jsem 10. týden na mateřské dovolené a firma končí....jak to se mnou bude?děkuji katka