Re: Vedení účetnictví
Nevím jestli jsem se úplně dobře zeptala. Co všechno udělat, když přebírám klienta, kterému vedl účto už někdo jiný. Zadala jsem si počáteční stavy aktivních a pasivních účtů, zavedla jsem si majetek, který měl dosud v evidenci. Ale nevím zda si mám zavést do účta i stavy výnosových a nákladových účtů minulého roku, konec roku 2011? Prosím, poradí někdo? děkuji.
děkuji, nevydrží, taky jsem mu říkala, zaplatí, tak dělám.
Když se ptáte, co všechno udělat - co takhle zadat do systému všechny pohledávky a závazky, především tedy faktury, z minulých let nezaplacené a z letošního roku všechny, z inventury rozvahových účtů se musíte seznámit i s ostatníma pohledávkama a závazkama, abyste věděla, co všechno na těch účtech je...,musíte mít připravená saldokonta atd., pokud chcete být dobrá účetní, není to nic jednoduchého
Děkuji, a vím, že je toho hrozně moc. Pohledávky a závazky roku 2011 jsem si do systému zadala, taky jsem si tam zadala všechny konečné zůstatky aktivních a pasivních účtů roku 2011, zadala jsem si tam už i zůstatky majetku. a pomalu pokračuji dál rokem 2012.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 9. 2012 14:21
Dobrý den,
když ke mně přechází klient, vedoucí účetnictví, v roce 2011 mu jej vedl někdo jiný, letos taky, ale rozhodl se, že přejde nyní v průběhu roku znovu. Vím, že si musím do účta doklady od začátku roku 2012. Jen nevím při otevírání účta, stačí když si zadám jen rozvahu z minulého roku, nebo si mám otevřít, zadat i výnosový a nákladový účtu z roku 2011. Jsem v tomto začátečník a tak nevím, prosím poradí někdo?
Děkuji