Zálohy na PO-poradíte prosím

• (neregistrovaný)

12. 9. 2012 8:07

Dobrý den,poslední známá daňová povinnost byla 316 730 Kč.Mám zato, že máme hradit čtvrtletní zálohy ve výši 79 200 Kč.Ale daňový poradce vyčíslil zálohu ve výši 67 500Kč.Pravdu mám ale já, že?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 9. 2012 8:21

v.e.n.d.y.

Re: Zálohy na PO-poradíte prosím
      §38a) ZDP
      (4) Poplatníci, jejichž poslední známá daňová povinnost přesáhla 150 000 Kč, platí zálohy na daň na zdaňovací období, a to ve výši 1/4 poslední známé daňové povinnosti. První záloha je splatná do 15. dne třetího měsíce zdaňovacího období, druhá záloha je splatná do 15. dne šestého měsíce zdaňovacího období, třetí záloha je splatná do 15. dne devátého měsíce zdaňovacího období a čtvrtá záloha je splatná do 15. dne dvanáctého měsíce zdaňovacího období.

• 12. 9. 2012 8:35

Lenka124 (neregistrovaný)

Re: v.e.n.d.y.-prosím ještě
      Děkuji za zkopírování §, ale já ho znám.Já se ptala, jestli mi něco neuniká, když daňař vypočítal zálohu z poslední známé daň.povinnosti 67 500Kč, kděž 1/4 je 79 200Kč.Chtěla jsem se jen ujistit, že pravdu mám já.

• 12. 9. 2012 8:44

v.e.n.d.y.

Být Vámi, spojím se s daňařem a požádám o vysvětlení jeho, mě nenapadá zatím nic, co by ho k tomu vedlo, ale nevidím Vaše výkazy a tak fakt nevím.

• 12. 9. 2012 8:55

alen1 (neregistrovaný)

Lenko, neměli jste delší zdaňovací období? Pak by bylo nutné přepočítat zálohy na 12 měsíční období(tedy děleno počtem měsíců zdaňovacího období krát 12) a zaokrouhlit

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).