Re: Výpověď ze strany zaměstnance_1
...pokračování
V červnu nebyla prý vhodná doba na přidání z důvodu propouštění zaměstnanců. Avšak podotýkám, že se nejdená o přidání, nýbrž dorovnání částky, která byla odsouhlasena ústně třemi lidmi při nástupu.
V červenci neměl čas, v srpnu mi definitivně řekl, že mi částku nedorovná (ze stejného důvodu) a už se nemám chodit ptát.
Mezitím vyhodili účetní, kterou jsem měla pod sebou, při dovybrání dovolené jsem ji v červnu zastupovala. Od července však za ni dělám všechnu práci a to bez toho, aniž by mi to bylo sděleno, že to mám dělat. Ale já potřebuji, aby ta práce byla hotová, bez toho zase pracovat nemůžu já. Berou to tu automatickyzřejmě, že to budu dělat já, ale žádný dodatek ke smlouvě opět není a o nějakém přidání alespoň za to, že pracuji za dva tu není ani vidu ani slechu.
Mohu dát okamžitou výpověď a požadovat nějaké odstupné?
Jaký důvod mohu uvést?
Děkuji.
pro podání výpovědi nemáte žádný právní důvod, natož nárok na odstupné. Ústní jednání a příslib je jedna věc, písemná dokumentace z jednání není, jak píšete, takže máte dost smůlu. Můžete se bránit ale tím, že s Vámi sjednaný druh práce(pokud tom tak je) neodpovídá tomu, co nyní děláte(to musíte posoudit sama) a že změnu druhu práce musí provést zam-tel písemně formou dodatku k PS.
A co mohu dělat, když vím o nekalých praktikách, které se ve firmě dějí?
Mohu to někde oznámit?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 9. 2012 9:36
Dobrý den,
mám dotaz ohledně výpovědi ze strany zaměstnance.
Když jsem v červnu 2011 nastoupila do svého současného zaměstnání jako Vedoucí ekonomického oddělení, dohodli jsme se s ředitelem společnosti a finanční ředitelkou apolu s hlavní účetní z mateřské společnosti (všichni u tohot byli), že mé platové podmínky v částce 35.000,- brutto rozdělí následovně: 30.000,- nástupní plat, 33.000,- po zkušební době a 35.000,- do konce roku. Souhlasila jsem, avšak neměla jsem to černé na bílém. Po měsíci se změnil ředitel, než původní odešel, oba jsme mu řekli, že mi má být dorovnána mzda nadvakrát. Po zkušební době mi ony 3.000,- dorovnal, avšak když jsem přišla v listopadu 2011, že mi má do konce roku dorovnat 2.000,-, reagoval tím, že mi je přidá až v červnu, po roce, kdy budu u firmy jeden rok. (dotaz má pokračování)