Re: odejmutí osob.ohodnocení
osobní ohodnocení zpravidla sjednáváme po uplynutí 3 měsíců v PP u nového zaměstnance. ovšem tento u nás pracuje již přes 10 let a jeví se mi nespravedlivé aby v důsledku jeho povýšení mu bylo osob.hod.byť na krátkou dobu odejmuto. Já vím, že tato složka platu je nenároková a zaměstnavatel si s ní může dělat co chce ale i tak to cítím jako malou nespravedlnost. Každopádně děkuji za názor Pájo. :-)
nec a jen tak by nebyl povýšen.mohu se opřít
>>>o
>>>nějaký
>>>paragraf? Děkuji za radu.
>>
>>proč to nenecháte na vedení, jak si rozhodne, tak i
>>bude. Osobní hodnocení je záležitost nadřízených a
>>taky
>>se odvíjí od pravidel, podle jakých bylo stanoveno
>>nebo sjednáno.To z Vašeho dotazu není vůbec jasn é.
>
>osobní ohodnocení zpravidla sjednáváme po uplynutí 3
>měsíců v PP u nového zaměstnance. ovšem tento u nás
>pracuje již přes 10 let a jeví se mi nespravedlivé aby v
>důsledku jeho povýšení mu bylo osob.hod.byť na krátkou
>dobu odejmuto. Já vím, že tato složka platu je
>nenároková a zaměstnavatel si s ní může dělat co chce ale i
>tak to cítím jako malou nespravedlnost. Každopádně
>děkuji za názor Pájo. :-)
já jen nechápu, proč s tím máte problém Vy, jde o kamaráda nebo příbuzného nebo proč?
jestli se to dá takhle nazvat "problém" tak trošku asi jo. Jsem personální a mzdová zároveň bohužel ne dost dlouho abych se k tomu mohla postavit s řádným argumentem. A z této pozice se snažím bránit spravedlnost pro obě strany. Bohužel mám ten komplex spravedlnosti. Vím že s tím asi nic neudělám, možná snad trochu pocit, že jsem udělala max. Díky moc.
Já myslím, že Vy byste jako mzdová účetní vůbec neměla vedení říkat, že svoje osobní názory o spravedlnosti nebo nespravedlnosti vůči zaměstnancům, pokud s tím vedením nejste nějaká blízká známá nebo příbuzná a můžete si to dovolit. Můžete (nebo snad musíte) je maximálně upozornit, když něco chtějí bez dodržení zákona. To co zaměstnavatel udělá v rámci zákona, vezměte jen na vědomí. Když se to dotyčnému zaměstnanci nelíbí, může se ozvat sám. Vás platí zaměstnavatel, pro něj pracujete.
Já vás úplně chápu, ale z vlastní zkušenosti (a to s šéfem pracuji víc jak 20 let) , tak opravdu tohle (děje se to i u nás a taky se mi to třeba nelíbí), mu říkám jen při soukromém hovoru , bez jakýchkoliv svědků. Je to jeho rozhodnutí a případně bránit se musí jen ten, koho se to týká. Nevíte co třeba mají dohodnuto mezi sebou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
12. 9. 2012 10:18
Dobrý den zkušenějším. Prosím můžete se se mnou podělit o zkušenost? zaměstnanec několik let vykonával určitou funkci, pak byl jmenován na vedoucí pracovní pozici a tudíž povýšil. zajímá mě co se děje s osobním ohodnocením toho zaměstnance, protože dle mého názoru pokud pouze povýší v rámci jedné společnosti a jedné pracovní smlouvy osobko mu zůstává a případně se přehodnocuje. Jedná se mi o to, že vedení chce osobko odejmout na tři měsíce a pak mu ho eventuelně zase přiznat a mě se to nelíbí protože je to opravdu velice výkonný zaměstnanec a jen tak by nebyl povýšen.mohu se opřít o nějaký paragraf? Děkuji za radu.