Re: odejmutí osob.ohodnocení
osobní ohodnocení zpravidla sjednáváme po uplynutí 3 měsíců v PP u nového zaměstnance. ovšem tento u nás pracuje již přes 10 let a jeví se mi nespravedlivé aby v důsledku jeho povýšení mu bylo osob.hod.byť na krátkou dobu odejmuto. Já vím, že tato složka platu je nenároková a zaměstnavatel si s ní může dělat co chce ale i tak to cítím jako malou nespravedlnost. Každopádně děkuji za názor Pájo. :-)
nec a jen tak by nebyl povýšen.mohu se opřít
>>>o
>>>nějaký
>>>paragraf? Děkuji za radu.
>>
>>proč to nenecháte na vedení, jak si rozhodne, tak i
>>bude. Osobní hodnocení je záležitost nadřízených a
>>taky
>>se odvíjí od pravidel, podle jakých bylo stanoveno
>>nebo sjednáno.To z Vašeho dotazu není vůbec jasn é.
>
>osobní ohodnocení zpravidla sjednáváme po uplynutí 3
>měsíců v PP u nového zaměstnance. ovšem tento u nás
>pracuje již přes 10 let a jeví se mi nespravedlivé aby v
>důsledku jeho povýšení mu bylo osob.hod.byť na krátkou
>dobu odejmuto. Já vím, že tato složka platu je
>nenároková a zaměstnavatel si s ní může dělat co chce ale i
>tak to cítím jako malou nespravedlnost. Každopádně
>děkuji za názor Pájo. :-)
já jen nechápu, proč s tím máte problém Vy, jde o kamaráda nebo příbuzného nebo proč?
jestli se to dá takhle nazvat "problém" tak trošku asi jo. Jsem personální a mzdová zároveň bohužel ne dost dlouho abych se k tomu mohla postavit s řádným argumentem. A z této pozice se snažím bránit spravedlnost pro obě strany. Bohužel mám ten komplex spravedlnosti. Vím že s tím asi nic neudělám, možná snad trochu pocit, že jsem udělala max. Díky moc.
Já myslím, že Vy byste jako mzdová účetní vůbec neměla vedení říkat, že svoje osobní názory o spravedlnosti nebo nespravedlnosti vůči zaměstnancům, pokud s tím vedením nejste nějaká blízká známá nebo příbuzná a můžete si to dovolit. Můžete (nebo snad musíte) je maximálně upozornit, když něco chtějí bez dodržení zákona. To co zaměstnavatel udělá v rámci zákona, vezměte jen na vědomí. Když se to dotyčnému zaměstnanci nelíbí, může se ozvat sám. Vás platí zaměstnavatel, pro něj pracujete.
Já vás úplně chápu, ale z vlastní zkušenosti (a to s šéfem pracuji víc jak 20 let) , tak opravdu tohle (děje se to i u nás a taky se mi to třeba nelíbí), mu říkám jen při soukromém hovoru , bez jakýchkoliv svědků. Je to jeho rozhodnutí a případně bránit se musí jen ten, koho se to týká. Nevíte co třeba mají dohodnuto mezi sebou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 9. 2012 10:18
Dobrý den zkušenějším. Prosím můžete se se mnou podělit o zkušenost? zaměstnanec několik let vykonával určitou funkci, pak byl jmenován na vedoucí pracovní pozici a tudíž povýšil. zajímá mě co se děje s osobním ohodnocením toho zaměstnance, protože dle mého názoru pokud pouze povýší v rámci jedné společnosti a jedné pracovní smlouvy osobko mu zůstává a případně se přehodnocuje. Jedná se mi o to, že vedení chce osobko odejmout na tři měsíce a pak mu ho eventuelně zase přiznat a mě se to nelíbí protože je to opravdu velice výkonný zaměstnanec a jen tak by nebyl povýšen.mohu se opřít o nějaký paragraf? Děkuji za radu.