Re: Přivýdělek na R.D.
Tak že ukončíte čerpání rodičovské dovolené a vrátíte se zpět do práce. Jestli máte pracovní smlouvu na celý úvazek, sepíše se dodatek ke stávající pracovní smlově, kde bude uveden úvazek kratší a uvede se také doba, po kterou bude tento kratší úvazek trvat.
Tím budete mít zaručeno, že se vám po uplynutí doby sjednané v dodatku vrátí zpět úvazek celý.
Pojištění budete platit jako každý jiný, jenom v případě, že by mzda byla menší než 8000,- Kč , nedoplácelo by se zdravotní pojištění do minimálního vyměřovacího základu, protože je za vás plátcem ZP stále stát. Podepíše te-li prohlášení poplatníka (možná ho máte už podepsané na letošní rok), bude se vám stejně jako ostatnmím zaměstnancům uplatňovat sleva na poplatníka. Na pobírání rodičovského příspěvku nemá váš příjem žádný vliv.
větu : zajímalo by mě zda nepříjdu o rodičovskou...
jsem pochopila, jako zda nepřijde o rodičovský příspěvek, ale možná špatně
pokud se vrátíte na původní smlouvu, tak už nebudete na rodič. dovolené, ale budete "normální" zam-ec
pokud sjednáte dodatek smlouvy, že budete pracovat na poloviční úvazek, dojednejte si do kdy, protože, pokud tak neučiníte, tak Vás potom nemusí na celý úvazek zaměstnat
soc. poj. ze mzdy platit musíte, zdrav. poj. také, ale bude záležet, zda budete nadále v kat., za kterou je plátcem ZP stát (pokud ano, pak se na Vás nebude vztahovat minim. vyměř. zákl. ZP)
RD mám do 3let takže ještě 1,5 r.pak mě R.D skončí a chtělabych pokračovat v stávající saré smlouvě. Dodatek by byl prozatím na 1/2 roku. Pokud bych to s dítětem nezvládala nebo vypadlo hlídání zůstala bych doma a nastoupila až po skončení R.D. Proto bych nerada přišla o původní smlouvu.Děkuji
Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 9. 2012 13:43
Dobrý den, jsem na R.D a chci si jít přivydělat. Budu pracovat u stejného zaměstnavatele s tím, že k stávající smlouvě uzavřeme dodatek s polovičním úvazkem prozatím na dobu 1/2 roku.Vzhledem k tomu že to u zaměstnavatele ještě neřešili, zajímalo by mě zda nepříjdu o rodičovskou, zda budu muset platit zdrav. a soc. poj.Jak je to s daněmi a když se po skončení R.D. vrátím zda bude platit původní smlouva. Děkuji