Starobní důchodce

• (neregistrovaný)

13. 9. 2012 8:52

Dobrý den, chci se zeptat - v podniku u nás pracuje PP dobu určitou do 31.8. starobní důchodce. Od září bude méně práce, lze sepsat s tímto důchodcem Dohodu o PPs max.300 hod do 10 000 Kč? Mám ho odhlašovat na OSSZ a zdravot.poj. když víme, že se do toho limitu určitě vejde? A co ELDP - odevzdat do měsíce? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 9. 2012 9:13

xy5

Re: starobní důchodce
      PP mu skončil 31.8., tak když ho nyní budete potřebovat, můžete s ním sjednat do konce t. r. DPP a na začátku příštího roku můžete zase sjednat DPP a až odpracuje 300 hod., tak řešte dál
      ze SP, ZP jste ho snad již odhlásili

• 13. 9. 2012 9:15

jasná (neregistrovaný)

PP má do 31.8.2013 ? Pokud ano, pak by se musel PP ukončit a mohla by se sepsat DPP. Zaměstnance by jste odhlásili ze SP a ZP, předáte zápočtový list a uděláte po zpracování poslední mzdy ELDP.

• 13. 9. 2012 9:33

xy5

já jsem brala, že už PP 31.8. 2012(!) skončil, to, jestli si vyzvedl nebo nevyzvedl potvrz. o zaměstnání jsem neřešila (třeba ho zam-ec na nic nepotřebuje, když je důchodce)

• 13. 9. 2012 10:15

dana11 (neregistrovaný)

Moc Vám všem děkuji za rady i když jsem to omylem posunula vše o měsíc. Smlouvu má do konce září, méně práce se očekává od příštího měsíce - října.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).