Re: zkrácený prac.úvazek - hlásí se na O
>Dobrý den, prosím o radu, pracovnice přešla z plného
>pracovního úvazku na zkrácený - z 8mi hodin na 6,
>chtěla jsem to hlásit na sociálku a nemohu najít ve
>formuláři - Změna - že by to tam bylo.
>Jedná se totiž o částečný invalidní důchod (dříve)
>
>Děkuji moc za informaci
>
>Blanka
Nehlásí se nikde.
>
děkuji moc, prosím, najdu to někde v Zákonu?
teď to trochu rozvedu,, máme tady pracovníci, částečný invalidní důchod... byla předvolána na OSSZ -posudková komise...
Ona v dotazníku uvedla, že pracuje na 6 hodin denně... Když jsem ji v roce 2006 přihlašovala pracovala na 8... od roku 2008 pracuje na 6...
důchod jí vzali - mimo jiné ve vysvětlení bylo, že dle přihlášky v roce 2006 pracuje na 8 hodin,a že je zde rozpor.
Já z toho mám trochu nepříjemný pocit.
Kolegyně má roztroušenou sklerozu... máme navíc 6 dnů dovolené.. kolegyně si snad polovinu dovolené vybrala na nemoc, protože nechce marodit.. to jí bylo mimo jiné také vytknuto..tedy, že málo marodí - chodí na nějakou speciální léčbu ambulantně, samozřejmě po pracovní době.
děkuji moc za info, kde najdu, že není třeba hlásit.
Otázka je špatně položená. Nemáte se ptát, kde hledat, že nemusíte hlásit, ale máte se zeptat, kde hledat, že máte hlásit. A na to je odpověď - v zákoně o sociálním pojištění nikde nenajdete zákon, který vám tuto povinnost ukládá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 9. 2012 9:17
Dobrý den, prosím o radu, pracovnice přešla z plného pracovního úvazku na zkrácený - z 8mi hodin na 6, chtěla jsem to hlásit na sociálku a nemohu najít ve formuláři - Změna - že by to tam bylo.
Jedná se totiž o částečný invalidní důchod (dříve)
Děkuji moc za informaci
Blanka