Z jakého prům. výd.výpočet podpory v N.

• (neregistrovaný)

13. 9. 2012 9:22

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Teď mi bude končit RD do 3 let věku dítěte. Bohužel jsme nesehnali školku a zaměstnavatel mi nepřistoupil na ONV do 4 let věku dítěte, nebo do sehnání školky. Podepsali jsme dohodu o uk. prac. poměru a jdu na úřad práce. Můžete mi poradit z jakého výdělku se mi bude počítat výše podpory? Při RD jsem si u zaměstnavatele přivydělávala na částečný úvazek, ale na jinou náplň práce, než před nástupem na MD na HPP. Děkuji moc za rady a porady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 9. 2012 10:18

DKr (neregistrovaný)

Re: Z jakého prům. výd.výpočet podpory v
      Dobrý den,
      po dobu prvních 2 měsíců 0,15násobek, další 2 měsíce 0,12násobek, a po zbývající podpůrčí dobu 0,11násobek průměrné mzdy
      v národním hospodářství (cca 23 000), tedy v té nejvyšší částce dostanete kolem 3500 Kč.
      Chtělo by to dohodu ukončit až po 3.narozeninách dítěte a ve firmě odpracovat několik dní. Pak by se to počítalo z té pravděpodobné (dle smlouvy).

• 13. 9. 2012 10:25

Endy (neregistrovaný)

AHa, takže tím, že jsem tam měla brigádku, tak se nemůže nárok počítat ze smlouvy na HPP?

• 13. 9. 2012 10:37

DKr (neregistrovaný)

Nene, podmínka pro výpočet podpory je, že budete platit sociální pojištění. A to jste ze smlouvy na HPP platila naposledy před 3 lety. Z brigády by se to dalo použít, pokud by se z toho platilo zdrav a soc pojištění, tedy forma DPČ nebo zkrácený úvazek a smlouva by musela končit po 3.narozeninách. Pokud byste i nastoupila na HPP, skončila např. dnes 13.9. a dítě má narozeniny 16.9., tak poslední den vaší činnosti by byla RD, tak by se to počítalo z ní, tedy z toho národného hospodářství.

• 13. 9. 2012 10:48

Endy (neregistrovaný)

Aha, jasně už tomu rozumím. tak moc děkuji za vysvětlení a hezký den :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).