Re: Z jakého prům. výd.výpočet podpory v
Dobrý den,
po dobu prvních 2 měsíců 0,15násobek, další 2 měsíce 0,12násobek, a po zbývající podpůrčí dobu 0,11násobek průměrné mzdy
v národním hospodářství (cca 23 000), tedy v té nejvyšší částce dostanete kolem 3500 Kč.
Chtělo by to dohodu ukončit až po 3.narozeninách dítěte a ve firmě odpracovat několik dní. Pak by se to počítalo z té pravděpodobné (dle smlouvy).
Re: Z jakého prům. výd.výpočet podpory v
Nene, podmínka pro výpočet podpory je, že budete platit sociální pojištění. A to jste ze smlouvy na HPP platila naposledy před 3 lety. Z brigády by se to dalo použít, pokud by se z toho platilo zdrav a soc pojištění, tedy forma DPČ nebo zkrácený úvazek a smlouva by musela končit po 3.narozeninách. Pokud byste i nastoupila na HPP, skončila např. dnes 13.9. a dítě má narozeniny 16.9., tak poslední den vaší činnosti by byla RD, tak by se to počítalo z ní, tedy z toho národného hospodářství.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 9. 2012 9:22
Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Teď mi bude končit RD do 3 let věku dítěte. Bohužel jsme nesehnali školku a zaměstnavatel mi nepřistoupil na ONV do 4 let věku dítěte, nebo do sehnání školky. Podepsali jsme dohodu o uk. prac. poměru a jdu na úřad práce. Můžete mi poradit z jakého výdělku se mi bude počítat výše podpory? Při RD jsem si u zaměstnavatele přivydělávala na částečný úvazek, ale na jinou náplň práce, než před nástupem na MD na HPP. Děkuji moc za rady a porady.