Re: Dotace a doklady
Dobrý den, já bych řekla, ž e členění 15%/85% , má pro Vás význam pouze informativní a faktury nebudete nikam zasílat, zaúčtujete, zaplatíte .
Doporučuji natisknout si samolepící štítek - "Tento doklad je hrazen v rámci projektu ....číslo projektu......, hrazeného z dotace .....uvést poskytovatele dotace ......
A následně budete žádat o proplacení Žádostí o platbu.
Některé dotační tituly vyžadují zvláštní bankovní účet,používaný jen
pro platbu faktury a následné přijetí dotace.
Pěčlivě, ale opravdu pečlivě si pročtěte všechny dokumenty, které k dotaci máte, ať ji nemusíte vracet. Podmínky jsou velmi přísné a radím nepodceňovat.
Re: Dotace a doklady
Tak, co mám já zkušenosti s dotací (ale jen jednu), tak jsme na to zřídili zvláštní zakázku, aby se kdykoliv daly vyjet všechny doklady a měla jsem zvláštní složku, do které jsem dávala originály dokladů, do účta jsem dávala kopie, kde jsem napsala, kde se nachází originály. Komise, když pak přišla, tak chtělli vidět všechny věci (majetek, dkp) správně označený (dali jsme jinou číselnou řadu) a všechny originály dokladů. De fakto chtějí účetnictví v účetnictví. Pak se v tom několik dni hrabali a byli se podívat na to, co se udělalo a pak nám přišlo rozhodnutí o uznaných výdajích. Uznali nám všechno, ale byla to fuška. Pak jsem všechny dokumenty dala do jedné krabice (můžou přijít ještě 10 let na kontrolu) a dala do archivu. Ale my jsme měli ROP, tak nevím, jak to bude u vás. Ale myslím,že podobně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 9. 2012 9:36
Dobrý den, byla nám schválena dotace 15% ze st.rozpočtu a 85% ze strukturálních fondů - co ty fondy znamenají? Dále se chci zeptat, jak se nebo spíše kam, jestli vůbec se budou zasílat faktury a další doklady k proplacení z dotace? Schválena byla s tím, že dotace bude vyplácena zpětně na základě výdajů. Moc děkuji za každou radu. A ještě se zeptám - žádost podána 9.1.2011, schválena 1.7.2012, zaúčtuji k 1.7.2012.