Re: mzdové účetní prosím o pomoc
V žádném případě nic neděláte zpětně. Do osobního spisu si založíte papír, na kterém vám zaměstnanec podepíše (nebo mi máme formulář hlášení osobních změn), že maturitní vysvědčení předložit zaměstnavateli dne toho a toho. Od tohoto dne uděláte nové zařazení, přepočet odborné praxe a nový platový výměr.
Re: mzdové účetní prosím o pomoc
Ne, ne, vy vždy postupujete podle daného stavu - tedy pokud zaměstnanec něco nedoloží - nemůžete započítat. Až doloží, uděláte změnu a od tohoto okamžiku počítáte. Byl to jeho problém, jeho chyba, nikoli zaměstnavatele. Není tedy důvod něco doplácet pozpátku. On v té době neměl na vyšší platový stupeň nárok, protože pro tu dobu pro vás nesplňoval potřebné vzdělání.
Ale nezapomeňte si dát do spisu ten jím podepsaný papír, že doložil až tehdy a tehdy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 9. 2012 9:57
Dobrý den, prosím, kdo mi poradíte? Nastoupil k nám zaměstnanec zařazený do 8. platové třídy, a protože mi nedoložil maturitní vysvědčení, pouze výuční list, tak se mu odečítal 1 rok. Nyní po 1/2 roce konečně sehnal své maturitní vysvědčení a přinesl mi ho. Mám mu zpětně doplatit (opravit) plat za těch 1/2 roku a nebo mám zvýšit plat až od toho měsíce, kdy doručil maturitní vysvědčení, i když je z vysvědčení patrné, že maturoval již před více jak 20 lety? Je totiž zařazen v 11 platovém stupni a díky tomu vysvědčení a tedy přičtení toho 1 roku má nárok na 12 platový stupeň, tedy se mu zvyšuje plat. Děkuji za rady a odpovědi.