El. podpis versus datová schránka

• (neregistrovaný)

13. 9. 2012 11:36

Dobrý den, prosím potřebuji poradit ohledně zasílání veškerých tiskopisů na FÚ, OSSZ, ZP dále posílání faktur atd. Kdo máte jaké zkušenosti a co je jednodušší způsob? Pořídit si jen el. podpis, nebo datovou schránku? Používám úč. program Pohoda, tak aby to bylo propojené. Děkuji všem za názory.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 9. 2012 19:57

Alex.. (neregistrovaný)

Re: El. podpis versus datová schránka
      Pokud jste fyzická osoba, pak doporučuji elektronický podpis, protože na sociálku ho potřebujete, všude jinde stačí datová schránka. My jsme právnická osoba, máme datovou schránku zdarma, proto el.podpis nepořizuju a pouze se sociálkou komunikuji poštou. Mám je měsíční přehledy a zhruba 2 odhlášky a 2 přihlášky, tj. ani se mi to nevyplatí zavádět. Mám napořád dat. schránku. Ale pokud to chcete s komfortem a skoro na vše, tak určitě el. podpis. Pohodu moc neznám, ale je dobrá a je to u všech skoro stejné. Musíte si jenom zjistit v jakých formátech to chtějí posílat a v těch to budete ukládat. A kvůli fakturám určitě také el.podpis.

• 13. 9. 2012 22:58

Lenka28 (neregistrovaný)

Re: El. podpis versus datová schránka
      Moc děkuji za názor. Právě, že jsem se dozvěděla od kolegyně, že od roku 2013 se vše bude na OSSZ zasílat jen elektronicky, tak to bude asi opravdu nejlepší ten el. podpis. Hezký večer....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).