Re: Odstupné - ukončení činnosti firmy
Je-li firma v insolvenci, patrně Vám nemá z čeho odstupné vyplatit. Zajděte co nejdřív na úřad práce a informujte se o tom, jestli by Vám mohli vyplatit aspoň část Vašeho nároku. Za určitých podmínek to je možné, ale udělejte to co nejdřív, protože je tam dost krátká lhůta. Podívejte se na odkaz.
http://portal.mpsv.cz/sz/obcane/insolvence/ins_prava/
Děkuji za informace. Správkyně mi při podpisu výpovědi sdělila, že už žádala soud o zálohu na vyplacení odstupného a ujišťovala mne, že mi bude odstupné vyplaceno. Opravdu už nevím, co si o tom myslet. Úřad práce bude asi nejjistější řešení. Ještě jednou děkuji.
Podepsala jste určitě VÝPOVĚĎ ? Nebyla to třeba DOHODA ?
Ještě se ujistím: výpověď jste převzala do vlastních rukou v dubnu? Pokud ano, tak opravdu měl poměr končit v červnu, takže už mělo být odstupné vyplaceno. Jestli Vám zbyla nějaká nevybraná dovolená, tak i ta měla být spočítána a proplacena. Jděte na ÚP, oni Vám dlužné peníze vyplatí (spíš jen část, protože je tam strop) a stanou se věřitelem místo Vás, ale i ÚP k tomu nejprve bude potřebovat vyčíslení a potvrzení od firmy (a Vy zřejmě nemáte ani výplatní pásku, že?). Se zbytkem se můžete přihlásit jako věřitel do konkursu, jestli už není pozdě (zjistíte na stránkách justice).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 9. 2012 17:24
Dobrý den. Momentálně jsem na RD a firma, kde jsem pracovala, byla v insolvenčním řízení a v červnu ukončila činnost. Dostala jsem výpověď s tím, že mám nárok na odstupné a že mi bude vyplaceno po ukončení činnosti firmy, tedy v červenci. Stále se nic neděje, správkyně nekomunikuje. Prosím o informaci, do kdy musí být odstupné vyplaceno, zda dle ZP § 67, nebo dle jiného, když šlo o insolvenci? Děkuji.