Re: Nárok na dovolenou-prosím mzdové úče
Nevím, jestli jsem vás správně pochopila. O vaší neschopnosti bude místo lékaře rozhodovat zaměstnavatel?
Mateřská dovolená se pro účely dovolené považuje za dobu odpracovanou, takže pokud požádáte o čerpání dovolené tak, aby vám navazovala na MD, nebude dovolená krácená.
Re: Nárok na dovolenou-prosím mzdové úče
Děkuji za reakci. Vím, že se krátí dovolená, pokud bych neodpracovala více jak 100 pracovních dní v roce. Takže i když už v roce 2013 pracovat nebudu, mám stále nárok na řádnou dovolenou pokud požádám o čerpání (tak, aby mi to navazovalo na MD)?
Samozřejmě je to vše teoretické, uvidíme, jak na tom budu zdravotně. Ale chtěla jsem dopředu vědět, co mě může čekat.
Děkuji moc!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 9. 2012 12:05
Zdravím,
prosím o radu mzdové účetní. Mám takový problém.
Měla bych nastoupit na mateřskou dovolenou 11.3.2013. Mám nárok na řádnou dovolenou, pokud v roce 2013 neodpracuji jediný den, ale budu do doby MD na nemocenské? Nebo kolik dní musím odpracovat, abych měla na dovolenou nárok? Se zaměstnavatelem jsme se totiž dohodli, že budu pracovat jen do konce roku 2012.
Pracovní smlouvu mám na dobu neurčitou, pracuji od roku 2011.
Děkuji moc za rady a přeji všem hezký den.
I.