Re: tiché víno
cituji z diskuse BC r. 2010:
>Slyšela jsem, že už neplatí pro daňovou uznatelnost
>účtování tichého vína podmínka loga firmy. Je to pravda?
Ano, u reklamního předmětu už není podmínka loga - můžete si uplatnit DPH, ale bude to pro Vás nedaňový náklad/výdaj, protože tato novela se nijak nedotkla daně z příjmů. Pokud budete chtít zahrnout i do daňových nákladů/výdajů, tak reklamní předmět musí být opatřen logem<<
takže dle mého názoru na DPFO pokud chci do výdajů, tak logo pořád ANO, u DPH si nejsem jistá,ještě pohledám....děkuji
Váš původní dotaz byl na daň z příjmu.
DPH řeší §72/4 - tam o logu není nic.
Myslela jsem, že narážíte na nějakou novinku. Ale rok 2010 už je dost dávno (z pohledu změn v daňových zákonech).
:-)
Podmínka "loga" v zákoně není a pokud vím, ani nikdy nebyla. Zato tam jsou trochu jiné pojmy : obchodní firma nebo ochranná známka nebo název propagovaného zboží či služby.
Takže pokud splníte podmínky ZDP par. 25/1/t, tak lze uplatnit jako daňově uznatelný náklad.
Nárok na odpočet DPH vyžaduje podmínku ceny do 500 Kč bez DPH a souvislost se zdaňovanou ekonomickou činností.
ZDPH par. 13/8/c
>>cituji z diskuse BC r. 2010:
>>>Slyšela jsem, že už neplatí pro daňovou uznatelnost
>>>účtování tichého vína podmínka loga firmy. Je to
>>>pravda?
>>
>>Ano, u reklamního předmětu už není podmínka loga -
>>můžete si uplatnit DPH, ale bude to pro Vás nedaňový
>>náklad/výdaj, protože tato novela se nijak nedotkla
>>daně z
>>příjmů. Pokud budete chtít zahrnout i do daňových
>>nákladů/výdajů, tak reklamní předmět musí být opatřen
>>logem<<
>>
>>
>>takže dle mého názoru na DPFO pokud chci do výdajů,
>>tak logo pořád ANO, u DPH si nejsem jistá,ještě
>>pohledám....děkuji
>
>Podmínka "loga" v zákoně není a pokud vím, ani nikdy
>nebyla. Zato tam jsou trochu jiné pojmy : obchodní
>firma nebo ochranná známka nebo název propagovaného zboží
>či služby.
>
>Takže pokud splníte podmínky ZDP par. 25/1/t, tak lze
>uplatnit jako daňově uznatelný náklad.
>
>Nárok na odpočet DPH vyžaduje podmínku ceny do 500 Kč
>bez DPH a souvislost se zdaňovanou ekonomickou
>činností.
>ZDPH par. 13/8/c
prosim o konzultaci, dohaduji se s sefem u cokolad, kde je jen nase logo firmy. Ale v logu je jen část našeho názvu a nemáme to ani jako ochrnnou známku zaregistrovanou. Není tam název společnosti. Co si o tom prosím myslíte ?
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 9. 2012 9:24
Dobrý den, prosím, jak to je s uplatněním tichého vína do výdajů v DPFO,resp. DPH. Čtu §25 o daních z příjmů,ale nejsem schopná se dopátrat toho, jestli musí být láhev opatřena logem podnikatele nebo nemusí? Z diskuzí tady na BC jsem vyčetla, že snad tato podmínka byla zrušena? ze zákona mi to nevyplývá......děkuji