Re: MD a dovolená
Pokud tomu dobře rozumím, na druhou PPM jste nastupovala z rodičovské dovolené ...? Takže rodičovská dovolená do 1.4.2012, od 2.4.2012 PPM ? Pokud ano a v roce 2012 "odpracujete" alespoň 60 prac. dnů (mateřská dovolená se bere na roveň odpracované doby) a požádáte zaměstnavatele p ř e d skončením mateřské dovolené o čerpání "řádné dovolené na zotavenou", pak je zaměstnavatel povinen vaší žádosti vyhovět (Zákoník práce § 217 odst. 5) a budete mít nárok na celou nekrácenou dovolenou, tj. ve vašem případě jak uvádíte - 20 dnů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Firmy narážejí v novém hlášení: Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
18. 9. 2012 12:40
Chci se jen ujistit, 2.4.2012 jsem nastoupila na 2.PPM v návaznosti na 1.MD. Po skončení PPM mám nárok na vybrání dovolené - od 1.1. do 1.4. jsem byla na rodičáku a není to 100 dní , proto si myslím, že mám nárok na celých 20 dní, chápu to dobře ?