Re: Exekuce
Program na výpočet srážky:
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=885360
Povinnost provést srážku máte ihned poté, co se dozvíte o nařízených exekucích (z potvrzení o zam., od zam-ce, od jiného plátce mzdy, od exekutora,...) a povinnost kontaktovat exekutora máte vy i zam-ec. Sankcí je pokuta do 50 tis. a nesení odpovědnosti za neprovedené srážky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
19. 9. 2012 0:01
Dobrý den,
jsem začínající mzdová účetní a měla bych asi základní dotaz ohledně exekucí.
Pokud mi zaměstnanec přinese zápočtový list, ve kterém má napsány např. 3 exekuce nepřednostní. Dosud nám zatím nepřišel žádný exekuční příkaz nebo usnesení.
Je mnou povinností kontaktovat exekutorské úřady a oznamovat jim, že u nás nástoupil zaměstnanec XY nebo mám čekat až dorazí exekuční příkazy? Kdo má povinnost exekutorským úřadů oznamovat, že zaměstnanec k nám nastoupil - my nebo zmíněný zaměstnanec?
Jedná se mi o to, že vím, že zaměstnanec exekuce má, nyní mu máme vyplatit první mzdu, ale oficiálně zatím žádné exekuční příkazy nepřišly. Mám nebo nemám deponovat část mzdy?
Velmi děkuji za odpověď.