Re: Exekuce
Program na výpočet srážky:
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=885360
Povinnost provést srážku máte ihned poté, co se dozvíte o nařízených exekucích (z potvrzení o zam., od zam-ce, od jiného plátce mzdy, od exekutora,...) a povinnost kontaktovat exekutora máte vy i zam-ec. Sankcí je pokuta do 50 tis. a nesení odpovědnosti za neprovedené srážky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 9. 2012 0:01
Dobrý den,
jsem začínající mzdová účetní a měla bych asi základní dotaz ohledně exekucí.
Pokud mi zaměstnanec přinese zápočtový list, ve kterém má napsány např. 3 exekuce nepřednostní. Dosud nám zatím nepřišel žádný exekuční příkaz nebo usnesení.
Je mnou povinností kontaktovat exekutorské úřady a oznamovat jim, že u nás nástoupil zaměstnanec XY nebo mám čekat až dorazí exekuční příkazy? Kdo má povinnost exekutorským úřadů oznamovat, že zaměstnanec k nám nastoupil - my nebo zmíněný zaměstnanec?
Jedná se mi o to, že vím, že zaměstnanec exekuce má, nyní mu máme vyplatit první mzdu, ale oficiálně zatím žádné exekuční příkazy nepřišly. Mám nebo nemám deponovat část mzdy?
Velmi děkuji za odpověď.